Η εκπαίδευση περνάει σε 3D επίπεδο - Τρισδιάστατα μοντέλα στα πανεπιστήμια - iefimerida.gr

Η εκπαίδευση περνάει σε 3D επίπεδο - Τρισδιάστατα μοντέλα στα πανεπιστήμια

Η εκπαίδευση περνάει σε 3D επίπεδο - Τρισδιάστατα μοντέλα στα πανεπιστήμια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας καινούριος κόσμος μάθησης ανοίγεται χάρη στην τεχνολογία, αφού πλέον οι 3D εκτυπωτές εισβάλουν στα πανεπιστήμια, με πρωτοπόρο τη Σχολή Mackay School of Mines στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, η οποία πρόσφατα απέκτησε δύο συσκευές 3D εκτύπωσης.

Σαν σε ένα μίνι μουσείο, μια συλλογή από 3D-τυπωμένα μοντέλα εκτίθενται στο ηλιόλουστο τριώροφο αίθριο του κτιρίου. Από την πρώτη στιγμή που οι εκτυπωτές ήρθαν στο πανεπιστήμιο, οι φοιτητές άρχισαν να τους χρησιμοποιούν αμέσως και να εκτυπώνουν τις εργασίες και τα μοντέλα που είχαν στον μυαλό τους, ενώ οι εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι οι συσκευές αυτές θα χρησιμεύσουν για την προώθηση της εκπαίδευσης και της εξέλιξης της γνώσης στα πανεπιστήμια.

Για παράδειγμα, ένα από τα δυσκολότερα πράγματα στη διδασκαλία Χημείας είναι να εξηγήσει κανείς στους φοιτητές ότι τα μόρια έχουν σχήμα, εξηγεί ο Μπεν Κίνγκ, καθηγητής Χημείας. «Οι εκτυπωτές αυτοί παραμερίζουν ουσιαστικά το εμπόδιο αλλάζοντας τον τρόπο που διδάσκουν χημεία και το πώς βλέπουμε τα μόρια σε καθημερινή βάση. Επίσης κάνουν το μάθημα καθαρή διασκέδαση.»

Τώρα όπως αναφέρουν ερευνητές στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, θα ήταν ενδιαφέρον η τεχνολογία να περάσει σε ένα επόμενο επίπεδο και οι εκτυπωτές αυτοί, να δημιουργούν στο μέλλον μοσχεύματα,χρησιμοποιώντας «βιολογικά» υλικά, αλλά αυτό είναι ακόμη ένα πολύ μακρινό πλάνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ