Κωστόπουλος (Alpha Bank): Προχωρούμε στη δημιουργία μιας τράπεζας ευρωπαϊκού επιπέδου - iefimerida.gr

Κωστόπουλος (Alpha Bank): Προχωρούμε στη δημιουργία μιας τράπεζας ευρωπαϊκού επιπέδου

Κωστόπουλος (Alpha Bank): Προχωρούμε στη δημιουργία μιας τράπεζας ευρωπαϊκού επι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Προχωρούμε στη δημιουργία μίας τράπεζας ευρωπαϊκού επιπέδου, η οποία θα παίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή», τονίζει ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος.

Σε επιστολή που απέστειλε στους εργαζομένους της Alpha Bank ο κ. Κωστόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας της εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας, από την Credit Agricole, χθες το πρωί στο Παρίσι, τονίζει πως με την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, «δημιουργείται ο δεύτερος σε μέγεθος χρηματοοικονομικός όμιλος στην Ελλάδα, με σύνολο ενεργητικού περί τα 80 δισ. ευρώ και συντελείται ένα σημαντικό βήμα προς τον εξορθολογισμό του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα μας».

«Με την απόκτηση της Εμπορικής Τραπέζης, η Τράπεζα ενισχύει τα μεγέθη και την κεφαλαιακή της βάση και ευρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εν όψει της περαιτέρω ανακεφαλαιοποιήσεως του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στη μακρόχρονη ιστορία της, η Τράπεζα πρωταγωνίστησε στις τραπεζικές εξελίξεις της χώρας, έχοντας αποδείξει ότι αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις. Η απόκτηση και η εν συνεχεία ενσωμάτωση της Εμπορικής Τραπέζης στην Alpha Bank θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για επαναφορά σε αναπτυξιακή τροχιά και κερδοφορία», καταλήγει στην επιστολή ο Γιάννης Κωστόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ