Σταματά η έντυπη έκδοση του περιοδικού Newsweek μετά από 80 χρόνια κυκλοφορίας - iefimerida.gr

Σταματά η έντυπη έκδοση του περιοδικού Newsweek μετά από 80 χρόνια κυκλοφορίας

Σταματά η έντυπη έκδοση του περιοδικού Newsweek μετά από 80 χρόνια κυκλοφορίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέρμα το χαρτί για το περιοδικό Newsweek από την επόμενη χρονιά: η θρυλική διευθύντρια έκδοσης Tina Brown ανακοίνωσε σήμερα πως από τον Ιανουάριο του 2013 το περιοδικό θα αναστείλει την κυκλοφορία του, καθώς ο ιστορικός τίτλος θα εστιάσει μόνο στη διαδικτυακή του παρουσία.

Η ραγδαία αύξηση της χρήσης υπολογιστών tablets από τους αναγνώστες σε συνδυασμό βέβαια με την κάθετη πτώση της έντυπης διαφήμισης οδήγησαν τον όμιλο στην ιστορική απόφαση. Η ανακοίνωση απέφυγε να αναφερθεί βέβαια στην κατάρρευση των διαφημιστικών εσόδων, και επέλεξε να εστιάσει στην αύξηση της χρήσης tablets: εκτιμάται πως οι χρήστες τους θα αγγίξουν τα 70 εκατομμύρια μόνο στις ΗΠΑ την επόμενη χρονιά Στην παρούσα φάση το 39% των Αμερικανών επιλέγουν να ενημερώνονται μέσω του διαδικτύου και μόνο.

«Η έξοδος από τις έντυπες εκδόσεις είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους εμάς που έχουμε μια ρομαντική σχέση με το χαρτί και λατρεύουμε τις υπέροχες χαοτικές ώρες λίγο πριν στείλουμε το τεύχος στο τυπογραφία κάθε Παρασκευή βράδυ» είπε η Τρίσα Μπράουν. Η νέα διαδικτυακή έκδοση που θα διαδεχθεί το παραδοσιακό περιοδικό θα ονομάζεται Newsweek Global.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Tina Brown Newsweek περιοδικό διαδίκτυο έκδοση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ