Σχεδόν δύο εκατομμύρια Έλληνες πάσχουν από κατάθλιψη - iefimerida.gr

Σχεδόν δύο εκατομμύρια Έλληνες πάσχουν από κατάθλιψη

Σχεδόν δύο εκατομμύρια Έλληνες πάσχουν από κατάθλιψη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και περισσότερες επιπτώσεις έχει στην σωματική και ψυχική υγεία των Ελλήνων, η οικονομική κρίση καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί δραματικά οι δείκτες κατάθλιψης στον πληθυσμό.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς το 25% των ανδρών και το 33% των γυναικών, 850.000 Έλληνες και 1,1 εκατ. Ελληνίδες, έχουν σοβαρή κατάθλιψη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή τη διεξαγωγή του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εσωτερικής Παθολογίας, σε αυτήν την κατάσταση έχουν συμβάλλει η γενικευμένη ανασφάλεια, το αβέβαιο μέλλον καθώς και η κρίση.

Η νόσος μπορεί να προσβάλλει άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα και σε ορισμένες βαριές περιπτώσεις είναι δυνατόν να οδηγήσει σε αυτοκτονία. Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο χάνονται περίπου 1 εκατομμύριο ζωές εξαιτίας των αυτοκτονιών, γεγονός που μεταφράζεται σε περίπου 3.000 θανάτους σε καθημερινή βάση.

Όπως είπε ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, η άμεση καταπολέμηση της κατάθλιψης μέσω αποτελεσματικών στρατηγικών πρόληψης και θεραπείας, με τη συνεργασία τόσο των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας όσο και ολόκληρης της κοινωνίας, αποτελεί σήμερα αδήριτη ανάγκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ