Εμπλοκή με την Τρόικα - Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης - iefimerida.gr

Εμπλοκή με την Τρόικα - Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα συνεχιστούν κατά πάσα πιθανότητα και μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου ο συνομιλίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την Τρόικα, καθώς δεν αναμένεται μέχρι τότε να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά την έκτακτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, «δύσκολα θα κλείσουμε το σύνολο του πακέτου έως τη Σύνοδο Κορυφή στις 18 Οκτωβρίου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν πάνε έως τώρα άσχημα οι διαπραγματεύσεις, όμως υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα. Θα είμαστε κοντά σε συμφωνία για τα διαρθρωτικά και τα δημοσιονομικά, όμως παραμένουν ανοικτά τα θέματα του χρηματοδοτικού κενού και της βιωσιμότητας του χρέους».

Η ίδια πηγή δήλωσε πως «μάλλον πάμε για έκτακτο Eurogroup», στο οποίο θα ληφθούν οι αποφάσεις, με βάση την έκθεση της Τρόικα, για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το πιθανότερο είναι το έκτακτο Eurogroup θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις αρχές Νοεμβρίου, με την Αθήνα να ελπίζει πως η εκταμίευση της δόσης θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα του ίδιου μήνα.

Σήμερα αναμένεται νέος γύρος συναντήσεων της Τρόικα με τον κ. Στουρνάρα, καθώς και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης για τις απολύσεις στο Δημόσιο, θέματα για το οποία υπάρχει εμπλοκή στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες αποκτά ιδιαίτερη κρισιμότητα η αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ την επόμενη ημέρα ο κ. Σαμαράς αναχωρεί για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ενώ την Πέμπτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ