Ο Παπανδρέου επιμένει στο δημοψήφισμα και ζητά επιμήκυνση από ΔΝΤ και Εurogroup! - iefimerida.gr

Ο Παπανδρέου επιμένει στο δημοψήφισμα και ζητά επιμήκυνση από ΔΝΤ και Εurogroup!

Ο Παπανδρέου σε ρόλο «πρεσβευτή» - Επιμένει στο δημοψήφισμα και θέτει ζητά επιμή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμετακίνητος εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην πρότασή του για για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, και την επανέλαβε στις επαφές του με στελέχη του ΔΝΤ στο Τόκιο. Παράλληλα, παίζοντας τον ρόλο «πρεσβευτή» της Ελλάδας έθεσε και το θέμα της επιμήκυνσης στον Γιούνκερ!

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου βρέθηκε στο Τόκιο όπου έλαβε μέρος στην συνεδρίαση της Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο πρώην πρωθυπουργός, παρότι δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο πλην του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, είχε προσκληθεί επίσημα από την τράπεζα Barclays και έλαβε μέρος κανονικά στηξ Σύνοδο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων, ο κ. Παπανδρέου επέμεινε ότι η απόφασή του να προτείνει δημοψήφισμα όταν ήταν πρωθυπουργός -μια απόφαση που εξόργισε τους ηγέτες όπως ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ- ήταν σωστή, παρότι ήταν η θρυαλλίδα που οδήγησε στην πτώση του. «Η ιδέα ενός δημοψηφίσματος δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός τονίζοντας ότι το δημοψήφισμα θα έδινε στους πολίτες την δυνατότητα να «νομιμοποιήσουν την ασκούμενη πολιτική». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Παπανδρέου επέμεινε και στην ορθότητα της απόφασης της κυβέρνησής του να αναθεωρήσει το έλλειμμα του 2009 κατά εννέα ποσοστιαίες μονάδες. Όπως είπε, η απόφαση ήταν μονόδρομος διαφορετικά η χώρα θα έχανε και την τελευταία αξιοπιστία της.

Έθεσε και θέμα επιμήκυσης

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου συνάντησε και αξιωματούχους, όπως τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, Ολιβιέρ Μπλανσάρ. Το ενδιαφέρον είναι πως ο πρώην πρωθυπουργός, παρότι δεν εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση, έθεσε στον τελευταίο και το θέμα της επιμήκυνσης που ζητάει η Ελλάδα εξηγώντας τις θέσεις της χώρας!

Το ίδιο θέμα έθεσε ο πρώην πρωθυπουργός και στον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο επίσης συναντήθηκε στο Τόκιο. Στον κ. Γιούνκερ, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή στην χώρα και ζήτησε να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ