Σταϊκούρας: Οι τράπεζες θα πληρώσουν τα 550 εκατ. -Το επιβάλλει η ηθική και το δίκαιο - iefimerida.gr

Σταϊκούρας: Οι τράπεζες θα πληρώσουν τα 550 εκατ. -Το επιβάλλει η ηθική και το δίκαιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετη στην απαίτηση της Τρόικα να μην πληρώσουν οι τράπεζες το ποσό των 550 εκατομμυρίων ευρώ από τα μερίσματα του 2010, που οφείλουν λόγω της κρατικής χρηματοδότησης που είχαν λάβει το 2008.

Σήμερα, μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής που συζητά το προσχέδιο του Προϋπολογισμού εμφανίστηκε κατηγορηματικός.

Ο νόμος που ψηφίστηκε το 2008 είναι σε ισχύ. Ο Προϋπολογισμός του 2012 εκτελείται και προβλέπει την είσπραξη των χρημάτων αυτών. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει εγκρίνει τη ρύθμιση.

Το δίκαιο και η ηθική επιβάλλουν να συμμετέχουν όλοι στα βάρη της κρίσης.

Στο μεταξύ, στο θέμα παρενέβη και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που κατήγγειλε το αίτημα της Τρόικα να κοπούν από φέτος τα δώρα στους μισθούς και τις συντάξεις για να αντισταθμιστούν τα χρήματα που δεν θα δώσουν οι Τράπεζες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ