Στυλιανίδης: Η ιθαγένεια δεν είναι κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς - iefimerida.gr

Στυλιανίδης: Η ιθαγένεια δεν είναι κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στυλιανίδης: Η ιθαγένεια δεν είναι κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Χρυσής Αυγής ξεκαθάρισε πως η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, με βάση το εφαρμοζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στατιστικά, τα παιδιά που συμμετέχουν είναι κατά 96% Έλληνες πολίτες, 2% πολίτες της ΕΕ και 2% πολίτες άλλων χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό, διευκρινίζεται ότι από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ζητήθηκε να αποτυπωθεί στατιστικά, και μόνο, το ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών και στα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για λόγους ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας.

Το όλο θέμα ξεκίνησε μετά από αίτημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου να λάβει γνώση από το υπουργείο Εσωτερικών λεπτομερών στοιχείων για τους αλλοδαπούς που φοιτούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανά την Ελλάδα και συνεχίστηκε όταν η Ιεράπετρα φαίνεται πως αντέδρασε έντονα στην συγκεκριμένη εξέλιξη και μέσω επιστολής διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποσταλούν τα στοιχεία των νηπίων.

Ο λόγος ήταν η προεκλογική «υπόσχεση» που είχε δώσει ο ίδιος βουλευτής «Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους "λαθρομετανάστες" και τα παιδιά τους», σε συγκέντρωση στο Παλαιό Φάληρο.

Γι αυτό και από την Κρήτη υπήρξαν αντιδράσει ώστε να μην «παραδώσουν στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν».

Ωστόσο η Χρυσή Αυγή ξεκαθάρισε με ανακοίνωση της πως «Ουδέποτε ζητήσαμε διευθύνσεις και φυσικά ποτέ δεν είπαμε ότι θα χτυπήσουμε ανήλικα παιδιά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ