Πόλεμο στον Ματ Ντέιμον κύρηξαν οι πολυεθνικές του πετρελαίου [βίντεο] - iefimerida.gr

Πόλεμο στον Ματ Ντέιμον κύρηξαν οι πολυεθνικές του πετρελαίου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επικίνδυνο για τα συμφέροντα του πετρελαϊκού λόμπι θεωρούν οι πολυεθνικές τον Ματ Ντέιμον,ο οποίος μέσα από την νέα του ταινία με τίτλο «Promised Land» (η Γη της Επαγγελίας) καυτηριάζει ανοιχτά τις νέες μεθόδους εξόρυξης πετρελαίου, των οποίων οι συνέπειες για το περιβάλλον είναι τουλάχιστο καταστροφικές.

Η μέθοδος fracking, στα ελληνικά γνωστή ως «υδραυλική ρηγμάτωση», όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, είναι η νέα τεχνολογία εξόρυξης, η οποία υπόσχεται μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος. Βασίζεται στην διοχέτευση πανίσχυρων πιδάκων νερού και χημικών σε μεγάλα βάθη, διαχωρίζοντας το πετρέλαιο και το αέριο από τους βράχους και τη Γη, μειώνοντας αισθητά το κόστος σε σχέση με τις παραδοσιακές γεωτρήσεις.

Το fracking ωστόσο, έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον επειδή ρυπαίνει τα υπόγεια ύδατα και η ζημιά είναι τόσο μεγάλη που έχει θορυβήσει πολλούς κυβερνήτες των ΗΠΑ, με τρανταχτό παράδειγμα τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ο οποίος «πάγωσε» όλες τις άδειες για fracking εντός των ορίων της Πολιτείας του.

Η υπόθεση στην ταινία του Ματ Ντέιμον εκτυλίσσεται στην πολιτεία της Πενσυλβάνια,όπου το fracking είναι ανεξέλεγκτο και παρουσιάζει μία διχασμένη κοινότητα: από τη μία τις πολυεθνικές που με τις επενδύσεις τους υπόσχονται ευημερία κι από την άλλη τις επιπτώσεις του fracking στο περιβάλλον που είναι καταστροφικές για την υγεία των κατοίκων.

Ενοχλημένος από το εγχείρημα του Ματ Ντέιμον, ο όμιλος Big Oil, το μεγαλύτερο λόμπι πολυεθνικών πετρελαίου παγκοσμίως, βομβαρδίζει λίγο πριν τις εκλογές την τηλεόραση με διαφημίσεις υπερ της πολιτικής των ελεύθερων εξορύξεων ακόμη και στα φυσικά πάρκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η κόντρα έχει και πολιτικές διαστάσεις, αφού ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένος με την πολιτική της Big Oil,ενώ ο Ομπάμα έχει θέσει αυστηρά όρια στον έλεγχο του Fracking.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το τρέιλερ της νέας ταινίας του Ματ Ντέιμον

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ