Σταϊκούρας: Οριακή η κατάσταση στα κρατικά ταμεία λόγω της καθυστέρησης των 31,5 δισ. - iefimerida.gr

Σταϊκούρας: Οριακή η κατάσταση στα κρατικά ταμεία λόγω της καθυστέρησης των 31,5 δισ.

Σταϊκούρας: Οριακή η κατάσταση στα ταμεία του κράτους από την καθυστέρηση της δό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για οριακή κατάσταση στα ταμεία του κράτους λόγω της μέχρι στιγμής καθυστέρησης στην καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είναι οριακή η κατάσταση των ταμειακών διαθεσίμων», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας ενώ συμπλήρωσε πως το «πάγωμα» στις χρηματοδοτικές ροές του Μηχανισμού Στήριξης από τον Ιούνιο, έχει διαμορφώσει συνθήκες «ασφυξίας» τόσο στα δημόσια οικονομικά, όσο, όμως, και στη ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας.

Μάλιστα όπως ειπώθηκε, από τη στιγμή που η χώρα δεν έχει λάβει ως τώρα τις προγραμματισμένες δόσεις της χρηματοδοτικής στήριξης έχει δημιουργηθεί πρωτοφανής πίεση στην ταμειακή της κατάσταση.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η κυβέρνηση οικονομική πολιτική λέγοντας ότι «τα περιθώρια άμεσης αλλαγής στα μέτρα είναι ανύπαρκτα. Και αυτό διότι η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα προσέφυγε στο Μηχανισμό Στήριξης, και λαμβανομένων υπόψη των εσωτερικών χρόνιων αδυναμιών μας, ο χώρος σχεδιασμού πολιτικών είναι αυστηρά περιορισμένος και εξαρτημένος από το πλαίσιο συνεργασίας με τους εταίρους και δανειστές μας.

Τα δεδομένα μας επιβάλλουν να κρατήσουμε γερά, χωρίς ταλάντευση, το τιμόνι του σκάφους για να πάρουμε τη δύσκολη στροφή.

Να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολύ δύσκολη καμπή με αποφασιστικότητα και ακλόνητη προσήλωση στην εθνική προσπάθεια».

Πάντως ο κ.Σταικούρας έδωσε και μια καλή είδηση ότι κρίνεται ικανοποιητική η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού καθώς για το πρώτο 9μηνο το πρωτογενές έλλειμμα μειώθηκε στα 2 δισ. από 6,1 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ