Το ΥΠΕΞ... σκεπάζει τη γκάφα Μεϊμαράκη - Για όλα έφταιγε ο Τούρκος διερμηνέας... - iefimerida.gr

Το ΥΠΕΞ... σκεπάζει τη γκάφα Μεϊμαράκη - Για όλα έφταιγε ο Τούρκος διερμηνέας...

Το ΥΠΕΞ... σκεπάζει τη γκάφα Μεϊμαράκη - Για όλα έφταιγε ο Τούρκος διερμηνέας...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε λάθος μετάφραση του διερμηνέα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμετ Νταβούτογλου επιχειρεί να αποδώσει η Ελληνική κυβέρνηση την... παρεξήγηση που δημιουργήθηκε από μια δήλωση του κ. Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στη Βουλή με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με νεότερη -μετά την αρχική προσπάθεια να απαλυνθούν οι εντυπώσεις από τη γκάφα- ενημέρωση από το γραφείο του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων η δημόσια συνομιλία των δύο ανδρών εστάλη αυτούσια στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και από την απομαγνητοφώνησή της προέκυψε ότι ο Τούρκος διερμηνέας μετέφρασε λανθασμένα τις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου ο οποίος είπε «θέλω το Αιγαίο ανοιχτό σε κάθε συνεργασία» και όχι «το Αιγαίο ελεύθερη θάλασσα».

Αποδίδουν δε το λάθος αυτό στο γεγονός ότι ο διερμηνέας έκανε ελεύθερη μετάφραση των δηλώσεων.

Από τη νέα αυτή εξέλιξη προκύπτει ένα νέο θέμα. Το ότι σε μια τέτοια συνάντηση ο Ελληνας πρόεδρος της Βουλής πήγε χωρίς να έχει δικό του διερμηνέα και εμπιστεύθηκε σε όλη τη διάρκεια της συνομιλίας του τον διερμηνέα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για τον οποίο κανείς δεν γνωρίζει πόσα... λάθη έκανε ενδεχομένως ακόμη. Και το ότι η Βουλή των Ελλήνων εξέδωσε δελτίο Τύπου με βάση αυτή την... ελεύθερη μετάφραση.

Το ΥΠΕΞ... σκεπάζει τη γκάφα Μεϊμαράκη - Για όλα έφταιγε ο Τούρκος διερμηνέας... | iefimerida.gr 0


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ