Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ - Οι διάλογοι με Σαμαρά - iefimerida.gr

Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ - Οι διάλογοι με Σαμαρά

Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ - Οι διάλογοι με Σαμαρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η κοινή συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, περπατώντας πάνω στο κόκκινο χαλί, η κυρία Μέρκελ με τον κ. Σαμαρά έφτασαν μπροστά στις σημαίες των δύο χωρών όπου στάθηκαν για να ακούσουν τους ύμνους των δύο κρατών.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός έκανε τις συστάσεις με τους υπουργούς που ήταν στο αεροδρόμιο. Στην υποδοχή παρευρέθησαν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Στ. Βασιλόπουλος.

Την κ. Μέρκελ συνοδεύει στην επίσκεψή της στην Αθήνα ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χάινς Φούχτελ, ο οποίος έχει αναλάβει και τη δράση της «Task Force» όσον αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας για τις αλλαγές στη δομή του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Η συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στο Μαξίμου

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η κ. Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον Α. Σαμαρά, μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα πραγματοποιηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών αλλά και οι επαφές των δύο αντιπροσωπειών.

Πού είναι η Βουλή και αν το κτίριο του Κοινοβουλίου είναι κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο ρώτησε η Άνγκελα Μέρκελ τον Αντώνη Σαμαρά στο σύντομό διάλογό της μαζί του μπροστά στις κάμερες. Επίσης, η Γερμανίδα καγκελάριος παρατήρησε στον πρωθυπουργό «ωραίο γραφείο» με τον ίδιο να της απαντά πως είναι αυτό που είχε και ο Κώστας Καραμανλής.

Πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζέιμπερτ ανακοίνωσε με τουίτ ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα δώσει συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον Ελληνα Πρωθυπουργό.

«Μόλις προσγειώθηκε στην Αθήνα η καγκελάριος Μέρκελ. Θα δώσει συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον Πρωθυπουργό Αντώνη στις 3 το μεσημέρι», έγραψε πριν από λίγο στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής καγκελαρίας Steffen Seibert.

Την ίδια ώρα, στο κέντρο της Αθήνας, από το Σύνταγμα και κάτω έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Ορισμένοι πέταξαν μπουκάλια στην αυτοκινητοπομπή της κυρίας Μέρκελ στην διαδρομή για το Μέγαρο Μαξίμου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ