Φρούριο η πόλη για την άφιξη Μέρκελ– 10.000 αστυνομικοί στην Αθήνα- Πρωτοφανή μέτρα - iefimerida.gr

Φρούριο η πόλη για την άφιξη Μέρκελ– 10.000 αστυνομικοί στην Αθήνα- Πρωτοφανή μέτρα

Φρούριο η πόλη για την άφιξη της Μέρκελ – Πρωτοφανή μέτρα - 10.000 αστυνομικοί σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ για την άφιξη της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ την Τρίτη. Ο σχεδιασμός της αστυνομίας περιλαμβάνει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στα οποία θα συμμετέχουν σχεδόν 10.000 αστυνομικοί. Από τη στιγμή που το αεροπλάνο της κ.Μέρκελ προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η Αθήνα θα της... παραδοθεί.

Από τους δρόμους που θα περάσει η αυτοκινητοπομπή της Ανγκελας Μέρκελ όχι απλώς δεν θα κινούνται άλλα οχήματα, αλλά θα έχει απαγορευθεί η στάση και η στάθμευση. Κατά μήκος των δρόμων θα υπάρχουν αστυνομικοί σε καίρια σημεία, ενώ τρία ελικόπτερα θα ελέγχουν την πομπή από αέρος. Μάλιστα μόλις το αυτοκίνητο που θα μεταφέρει την καγκελάριο φτάσει στην παραλιακή λεωφόρου, η κίνηση θα ελέγχεται και από τη θάλασσα όπου θα περιπολούν πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ενώ βατραχάνθρωποι θα είναι σε ετοιμότητα να επέμβουν.

Στην Αθήνα οι αστυνομικοί αναμένεται να είναι πιο πολλοί και από τους πολίτες αφού δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ θα αναπτυχθούν σε κάθε γωνιά του κέντρου της πρωτεύουσας. Κλούβες της αστυνομίες θα αποκλείσουν όλες τις πιθανές προσβάσεις προς το Μέγαρο Μαξίμου. Δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους και σε όλα τα «επικίνδυνα» για να σημειωθούν επεισόδια σημεία, ενώ σε επιφυλακή και έτοιμοι να επέμβουν σε ελάχιστο χρόνο θα είναι και οι άνδρες των ΕΚΑΜ.

Αναλυτικά στην Αθήνα θα είναι 10.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

  • 7.000 αστυνομικοί
  • 22 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα και 10 από την επαρχία
  • 1.000 άνδρες των ΕΚΑΜ και ελεύθεροι σκοπευτές
  • Τρία ειδικά πυροσβεστικά οχήματα της αστυνομίας
  • Τρία ελικόπτερα
  • Πέντε υδροφόρες

Από νωρίς θα έχει στηθεί έξω από τη Βουλή ο γνωστός φράχτης, αλλά και τα κιγκλιδώματα που τοποθετούνται στις διαδηλώσεις, ενώ τις πρώτες τους βόλτες στην Αθήνα θα κάνουν και οι υδροφόρες της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ