Ο Βλάντιμιρ Πούτιν γίνεται 60 ετών, αλλά νιώθει... παιδί και ζει σαν πρίγκιπας [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν γίνεται 60 ετών, αλλά νιώθει... παιδί και ζει σαν πρίγκιπας [εικόνες]

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν γίνεται 60 ετών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος να κλείνει στις 7 Οκτωβρίου τα 60 του χρόνια, ωστόσο καθημερινά επιβεβαιώνει πως νοιώθει πολύ μικρότερος ή καλύτερα διαθέτει όλες τις ανέσεις για να μπορεί να κάνει ότι θέλει και φυσικά να νιώθει νεότερος.

Ο φωτογραφικός φακός τον έχει απαθανατίσει να κάνει καταδύσεις, ιππασία, να ψαρεύει, να κυνηγά, να κάνει βόλτα παρέα με Χαρλεάδες, ακόμα και να κάνει τον κυβερνήτη υποβρυχίου.

Φυσικά είναι και λάτρης της πολυτέλειας, κάνει διακοπές σε επαύλεις και του αρέσουν οι βόλτες στη θάλασσα πάνω σε χλυδάτες θαλαμηγούς.

Η Μόσχα πάντως βρίσκεται στο πόδι και όλα είναι έτοιμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις για χάρη του Ρώσου ηγέτη. Τι αν και πλέον οι εχθροί και οι αντίπαλοι του έχουν αυξηθεί, οι πιστοί οπαδοί του διοργανώνουν εκδηλώσεις σε όλη τη Ρωσική επικράτεια με σύνθημα «Είμαστε η Ρωσία και η Ρωσία είναι ο Πούτιν».

Στον πιο τουριστικό δρόμο της Μόσχας θα διοργανωθεί εκδήλωση ανάγνωσης ποίησης, σε γέφυρα του Ροστόφ θα κρεμαστούν πανό με ευχές, ενώ σε πόλη της Σιβηρίας θα στηθεί τεραστίων διαστάσεων ευχετήρια κάρτα, όπου οι θαυμαστές του Πούτιν θα μπορούν να γράψουν τις προσωπικές ευχές τους.

Το Κρεμλίνο με τη σειρά του επέλεξε να αποστασιοποιηθεί από το γενικότερο εορταστικό κλίμα, με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπο τύπου του Πούτιν, να δηλώνει πως ο πρόεδρος θα οργανώσει στην οικία του μία πολύ διακριτική γιορτή, πλαισιωμένος από φίλους και συγγενείς, καθώς δεν αρέσκεται στις μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις. Επίσης, δεν έκανε λόγο για υψηλούς καλεσμένους από άλλες χώρες ούτε για το ποιοι περιέχονται στη λίστα των καλεσμένων.

Την ίδια ώρα πάντως στη Ρωσία πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι μετά δυσκολίας τα βγάζουν πέρα, την ώρα που ο Βλάντιμιρ Πούτιν περνάει μία χλιδή ζωή - πρόκληση προς την κοινωνία κάτι που φαίνεται και στις φωτογραφίες διεθνών πρακτορείων ειδήσεων όπως το Γαλλικό AFP και το Reuters.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ