Φορο-επιδρομή στις οικογένειες-Τί θα πληρώσουν όσοι έχουν παιδιά - iefimerida.gr

Φορο-επιδρομή στις οικογένειες-Τί θα πληρώσουν όσοι έχουν παιδιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν ενάμιση εκατομμύρια οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο από τη νέα φορολογική κλίμακα που θα κατατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι ετήσιες εισοδηματικές απώλειες που θα υποστούν αγγίζουν τα 700 εκατομμύρια ευρώ από την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα και των επιδομάτων του ΟΓΑ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες,

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο παρά το γεγονός ότι τα χορηγούμενα από τον ΟΓΑ επιδόματα θα αντικατασταθούν από νέου τύπου εισοδηματικές ενισχύσεις, θα προκύψουν μεγάλες εισοδηματικές απώλειες για τις περισσότερες οικογένειες με παιδιά

  • Επιβαρύνσεις για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχος οικογενειάρχες με ετήσια εισοδήματα άνω των 5.000 ευρώ καθώς επίσης και για όλους τους υπόλοιπους οικογενειάρχες.
  • Οι τρίκτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με ετήσια εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ και μέχρι 45.000 ευρώ θα πάψουν πλέον να λαμβάνουν επιδόματα για τα παιδιά τους!
  • Οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά θα υποστούν σημαντικές εισοδηματικές απώλειες καθώς τα επιπλέον ποσά που θα πληρώνουν κάθε χρόνο στην εφορία εξαιτίας της κατάργησης των αφορολογήτων για τα παιδιά θα κυμαίνονται από 200 έως και 3.150 ευρώ το χρόνο, ενώ τα ποσά των επιδομάτων που θα εισπράττουν θα κυμαίνονται από 156 έως και 960 ευρώ το χρόνο!

Τι καταργείται

  • Πρόσθετα αφορολόγητα όρια εισοδήματος για τα προστατευόμενα τέκνα.
  • Επιδόματα από τον ΟΓΑ, και αντικατάσταση από επιδόματα που θα καταβάλλονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Τα νέα επιδόματα θα ανέρχονται σε 40 ευρώ το μήνα για το πρώτο παιδί, 40 ευρώ το μήνα για το δεύτερο, 50 ευρώ για το τρίτο, 50 ευρώ για το τέταρτο και 60 ευρώ για κάθε παιδί από το πέμπτο και τα επόμενα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ