Συνελήφθη ως ύποπτος φυγής ο Γιάννης Σμπώκος, στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου - iefimerida.gr

Συνελήφθη ως ύποπτος φυγής ο Γιάννης Σμπώκος, στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου

Συνελήφθη ως ύποπτος φυγής ο στενός συνεργάτης του Άκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνελήφθη ο πρώην εξ απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε ύποπτος φυγής.

Άνδρες του οργανωμένου εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε ο ανακριτής, πραγματοποίησαν έφοδο στο γραφείο του στην Αθήνα, στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Φειδιππίδου.

Ο κ. Σμπώκος έφτασε για δεύτερη φορά στο γραφείο του - ήταν εκεί και στις 13.00- γύρω στις 16:00 με ένα Nissan Micra μαύρου χρώματος το οποίο είχε ρεθυμνιώτικες πινακίδες, ελέγχοντας αν ο χώρος παρακολουθείται. Κατά τις 17.30 στην εισοδο της πολυκατοικιας έφτασαν τουλαχιστον τέσσερις άνδρες της Ασφάλειας οι οποίοι περίμεναν εως ότου εμφανισθούν δύο εισαγγελείς για να πραγματοποιήσουν τη σύλληψη λίγο μετά τις 19.00 καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι σκόπευε να εγκαταλείψει τη χώρα πριν από μερικές ημέρες. Επιπροσθέτως κατασχέθηκε και το όχημα του.

Ο Γιάννης Σμπώκος είχε πάρει προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του «μαύρου πολιτικού χρήματος» την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του στηρίζεται σε αναφορές στο ημερολόγιο του κ. Τσοχατζόπουλου από τις οποίες οι ανακριτικές αρχές θεωρούν ότι προκύπτει μεταξύ τους χρηματική συναλλαγή, καθώς και από την απολογία του Νίκου Ζήγρα, ο οποίος του απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεταφορές χρημάτων που προέρχονταν από δωροδοκίες του πρώην υπουργού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ