Ο Διώτης «αδειάζει»... εαυτόν και Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Ο Διώτης «αδειάζει»... εαυτόν και Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο Διώτης «αδειάζει»... εαυτόν και Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνέχεια στο αλαλούμ δηλώσεων σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ δίνει ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ λέγοντας πως ούτε εκείνος είχε ανοίξει το αρχείο πριν το παραδόσει!

«Εγώ παρέδωσα το CD της λίστας Λαγκάρντ, στον Ευάγγελο Βενιζέλο, χωρίς να το ανοίξω. Δεν κράτησα κανένα αντίγραφο και συνεπώς δεν είχα να παραδώσω οτιδήποτε στον διάδοχό μου κ. Στ. Στασινόπουλο. Η παράδοση του ηλεκτρονικού αρχείου στον κ. Βενιζέλο καθυστέρησε σχετικά γιατί αυτό έπρεπε να παραδοθεί αυτοπροσώπως και ο τότε υπουργός Οικονομικών ήταν απασχολημένος και έλειπε συνεχώς στο εξωτερικό», ανέφερε σε στενούς του συνεργάτες ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ.

Το σχόλιο του κ. Διώτη έγινε μετά τις σχετικές δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ κυρίας Φώφης Γεννηματά η οποία είχε παραπέμψει στον ίδιο σχετικά με το γιατί δεν απεστάλη η λίστα στον διάδοχό του κ. Στασινόπουλο.

Όπως αναφέρει το «Βήμα» ο κ. Διώτης φέρεται να είπε σε υπηρεσιακούς παράγοντες ότι «πήρα την λίστα της κυρίας Λαγκάρντ από τον κ. Παπακωνσταντίνου και αμέσως διαπίστωσα ότι δεν μπορούσε να υπάρξει χρήση της καθ' οιονδήποτε τρόπο. Και αυτό γιατί το ηλεκτρονικό αρχείο, θεωρείται παρανόμως κτηθέν.

Κράτησα την ηλεκτρονική λίστα ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να διερευνηθεί αν μπορούσε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της. Ομως δεν έγινε καμμιά σχετική κίνηση. Στη συνέχεια την παρέδωσα στον νέο υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με καθυστέρηση λόγω των υποχρεώσεών του και των συνεχών ταξιδιών του.

Το ηλεκτρονικό αρχείο επειδή ήταν άτυπο, έπρεπε να παραδοθεί αυτοπροσώπως και όχι μέσω της επίσημης αλληλογραφίας των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Δεν κρατήθηκε κανένα αντίγραφο στο ΣΔΟΕ και γι αυτό δεν παρέλαβε οτιδήποτε ο διάδοχός μου».

Ο κ. Διώτης μάλιστα στους ίδιους συνεργάτες του σημείωσε ότι «αντίθετα με ό,τι υποστηρίζεται δεν μπορούσε να βρεθεί φόρμουλα χρήσης της λίστας των καταθετών στην τράπεζα HSBC. Ούτε με την μορφή ανώνυμης καταγγελίας, ούτε τίποτα. Ούτε και θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε ιδιώτης να πιεσθεί για εξώδικο φορολογικό συμβιβασμό με μια λίστα που έχει αποκτηθεί με παράνομο τρόπο κι αυτό ήταν γνωστό σε όλον τον κόσμο.

Οφειλα, όπως έκανα πάντα, να διαφυλάξω τη νομιμότητα. Σε άλλες χώρες υπήρξε τέτοιου είδους έλεγχος γιατί το επέτρεπαν οι νομοθεσίες τους - ιδιαίτερα στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων- ή γιατί υπήρξαν σχετικές αλλαγές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ