Der Spiegel: Ομηρικοί καβγάδες του Στουρνάρα με την Τρόικα - iefimerida.gr

Der Spiegel: Ομηρικοί καβγάδες του Στουρνάρα με την Τρόικα

Der Spiegel: Ομηρικοί καβγάδες του Στουρνάρα με την Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτενές άρθρο για τον έντονο καυγά του Πολ Τόμσεν με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος απείλησε τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ ότι θα παραιτηθεί, φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. «Αδιαφορώ» ήταν η απάντηση του κ. Τόμσεν, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό.

«Τσακώθηκαν, για μια ακόμα φορά. Οι φωνές ήταν αρκετά δυνατές – λένε – ανάμεσα στον Πωλ Τόμσεν, τον επικεφαλής απεσταλμένο του ΔΝΤ, και στον έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να απείλησε πρώτα ότι θα παραιτηθεί και στη συνέχεια ότι θα διαλυθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός.

«Αδιαφορώ», λέγεται ότι απάντησε ο απεσταλμένος του ΔΝΤ και έφυγε. Πριν από 10 μέρες, Παρασκευή, οι «κύριοι με τα μαύρα» - όπως τους λένε οι Έλληνες – αναχώρησαν. Η τρόικα δεν άντεχε άλλο» έτσι ξεκινάει το άρθρο του γερμανικού περιοδικού για την έκρηξη στη σχέση Στουρνάρα-Τρόικας.

Το περιοδικό αναφέρει ότι φυσικά δεν μπορεί να είναι αδιάφορο στον Τόμσεν το αν συμφωνεί με τους Έλληνες ή όχι. «Γιατί η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει να σωθεί, με κάθε τίμημα. Και γι' αυτό οι τρεις της τρόικας επανέρχονται την Κυριακή. Θέλουν επιτέλους να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για ένα πακέτο μέτρων λιτότητας μεγαλύτερο των 11,5 δις. ευρώ, το οποίο στην πραγματικότητα έπρεπε να είχε αποφασιστεί από τον Ιούνιο - προϋπόθεση για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση».

Το Der Spiegel τονίζει ότι τα βάρη των περικοπών θα σηκώσουν και πάλι εκείνοι, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, δεν κατέχουν πολλά, οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι, οι άρρωστοι και οι ανάπηροι.

«Η οργή τους είναι κατανοητή, γιατί δεν είναι μόνον οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεργολάβοι που έχουν μεταφέρει σε ασφαλή μέρη τις περιουσίες τους. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί στην Αθήνα μια λίστα με τα ονόματα 33 πολιτικών, που παραδόξως έχουν συσσωρεύσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μεγάλα ποσά, την προέλευση των οποίων η εφορία δεν μπορεί να εξηγήσει. Ο πρόεδρος της Βουλής παραιτήθηκε ως ύποπτος διαφθοράς» γράφει.

Το άρθρο είναι καταπέλτης για την Ελλάδα αφού τονίζεται ότι οι Ελληνες δεν μπορούν να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις και αναφέρει ότι η έκθεση της τρόικας θα είναι «πειραγμένη» αφού έτσι αποφάσισαν οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης προκειμένου να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

«Κι όμως έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση, όπως δείχνουν και οι πρόσφατες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ. Η διευθύντρια του ΔΝΤ, που την άνοιξη ακόμα λυπόταν περισσότερο τα παιδιά της Αφρικής παρά τους Έλληνες, μπορεί πλέον «να φανταστεί κάλλιστα μια επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ