Ο Νάκος αδειάζει τον Μεϊμαράκη: «Οι πολιτικοί δεν βάζουν τις off shore τους στα Πόθεν Εσχες» - iefimerida.gr

Ο Νάκος αδειάζει τον Μεϊμαράκη: «Οι πολιτικοί δεν βάζουν τις off shore τους στα Πόθεν Εσχες»

Ο Νάκος αδειάζει τον Μεϊμαράκη: «Οι πολιτικοί δεν βάζουν τις off shore τους στα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος και πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών είπε σήμερα ευθέως αυτό που όλοι οι πολιτικοί ψιθυρίζουν και οι πολίτες πιστεύουν:

«Ο κλέφτης δεν δίνει αποδείξεις, αν θέλει κάποιος να κλέψει δεν θα το δηλώσει στο πόθεν έσχες του. Αν στήσει μια off shore εταιρεία στα νησιά Καϊμάν δεν θα την γράψει στην δήλωση περιουσιακής του κατάστασης. Δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε εμείς αυτά τα πράγματα»

Ο κ. Νακος είπε το αυτονόητο τη στιγμή που και το όνομά του είναι στη λίστα του ΣΔΟΕ όμως το είπε και σε μια στιγμή που ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιχειρεί να υποστηρίξει επικοινωνιακά και ουσιαστικά την αθωότητά του για το «Καρούζος Gate» δίνοντας στην δημοσιότητα όλες του τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης από το 1989 έως και σήμερα.

Ο κ. Νάκος αναφέρθηκε και στην προσωπική του υπόθεση που ερευνάται από το ΣΔΟΕ και εξήγησε ότι προέρχεται από μια διάτρητη καταγγελία. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι αν και γνώριζε ότι το ΣΔΟΕ τον ελέγχει (σ.σ. το ΣΔΟΕ έστειλε σχετικό διαβιβαστικό στην Βουλή στις 18.05.2012) δέχθηκε την πρόταση να προεδρεύσει στην επιτροπή ελέγχου των οικονομικών.

Αποφάσισε την «περιστολή» των καθηκόντων του

Όπως ανακοίνωσε ο Θανάσης Νάκος, δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών, της οποίας προΐσταται, όταν θα διερευνάται η υπόθεση της εμπλοκής του ονόματός του στην εμφανιζόμενη ως λίστα του ΣΔΟΕ για τα πολιτικά πρόσωπα.

Επιπλέον, ο κ. Νάκος θα ζητήσει από τον κ. Πεπόνη «την άσκηση δίωξης, εάν κρίνει ότι υφίσταται θέμα, κατά παντός υπευθύνου, τόσο για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσής μου από το ΣΔΟΕ όσο και κατά του καταγγέλλοντος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία». Οπως δηλώνει «ουδέποτε έχω αρνηθεί τον έλεγχο από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, θεωρώντας ότι μόνο έτσι διασφαλίζεται η διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Αυτόν τον έλεγχο ζητώ και τώρα, και μάλιστα άμεσα, προκειμένου να μη μείνει καμία σκιά και να προστατευτεί όχι μόνο η προσωπική μου αξιοπρέπεια αλλά και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος», υπογραμμίζει.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ