Form 1: Ο 3D εκτυπωτής που ανατρέπει όλα τα δεδομένα - iefimerida.gr

Form 1: Ο 3D εκτυπωτής που ανατρέπει όλα τα δεδομένα

Form 1: Ο 3D εκτυπωτής που ανατρέπει όλα τα δεδομένα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας 3D εκτυπωτής των 2.300 δολαρίων δεν θεωρείται πια κάτι το ιδιαίτερο, αφού τους έχουμε δει να στοιχίζουν και 350 δολάρια στην πραγματικότητα, ενώ δεν εντυπωσιάζουν πια το κοινό. Ωστόσο ο νέος Form1 τραβάει τα βλέμματα αφού χρησιμοποιεί τη μέθοδο της στερεολιθογραφίας και ικανό να δημιουργήσει πραγματικά κομψοτεχνήματα.

Η στερεολιθογραφία είναι ουσιαστικά το «κάψιμο» υγρού πλαστικού με λέιζερ, που προκαλεί τη σκλήρυνση της ρητίνης. Αυτή η μέθοδος παρέχει μεγάλη ακρίβεια και δημιουργεί πραγματικά «λεπτοδουλειές» ωστόσο είναι και αρκετά ακριβή.

Μια ομάδα απόφοιτων του MIT Media Lab ωστόσο, κατάφεραν να αναπαράγουν τη διαδικασία με πολύ μικρότερο κόστος και ίδρυσαν μια εταιρεία που ονομάζεται Formlabs και είναι έτοιμη να παραδώσει τις καινοτομίες τους στο κοινό.

Όπως και πολλά άλλα ξεκινήματα, η ομάδα στράφηκε στην Kickstarter για να πάρει τα πάνω της και πέρασε εύκολα τα 100.000 δολάρια από την πρώτη κιόλας μέρα., ενώ έχουν ήδη γίνει παραγγελίες για τους πρώτους 25 εκτυπωτές.

Το Form 1 είναι ικανό να δημιουργήσει αντικείμενα με στρώματα 75% λεπτότερα ακόμα και από τον νέο 3D εκτυπωτή Replicator 2, ενώ η εταιρία δεν βασίστηκε μόνο στην τεχνολογία, αλλά πρόσθεσε και εκπληκτικό design στον εκτυπωτή της κάνοντας τον ακόμα πιο θελκτικό. Η βάση του είναι από κομψό γυαλιμένο μέταλλο με μικρή πλατφόρμα κατασκευής που προστατεύεται από ένα πορτοκαλί πλαστικό κέλυφος.

Μπορείτε να αποκτήσετε έναν Form 1, αν και η αρχική τιμή του είναι τώρα στα 2.500 δολάρια, στη σελίδα της Kickstarter, αλλιώς απολαύστε το απο μακριά στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Form 1: Ο 3D εκτυπωτής που ανατρέπει όλα τα δεδομένα | iefimerida.gr 0
Form 1: Ο 3D εκτυπωτής που ανατρέπει όλα τα δεδομένα | iefimerida.gr 1
Form 1: Ο 3D εκτυπωτής που ανατρέπει όλα τα δεδομένα | iefimerida.gr 2
Form 1: Ο 3D εκτυπωτής που ανατρέπει όλα τα δεδομένα | iefimerida.gr 3
Form 1: Ο 3D εκτυπωτής που ανατρέπει όλα τα δεδομένα | iefimerida.gr 4
Form 1: Ο 3D εκτυπωτής που ανατρέπει όλα τα δεδομένα | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ