«Ναι μεν, αλλά» από το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του Γέροντα Παστίτσιου - iefimerida.gr

«Ναι μεν, αλλά» από το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του Γέροντα Παστίτσιου

«Ναι μεν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια άχρωμη ανακοίνωση «ίσων αποστάσεων» η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επέκρινε την σύλληψη του «Γέροντα Παστίτσιου» που συνελήφθη με την κατηγορία προσβολής των θείων.

«O σεβασμός της Χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας είναι βασικό στοιχείο μιας σύγχρονης ανοιχτής κοινωνίας. Αλλο όμως σεβασμός και άλλο ποινικές διώξεις» αναφέρει η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας: «Ο νεαρός που συνελήφθη θα μπορούσε απλά να σκεφτεί ότι η πράξη του προσβάλλει πολλούς συνανθρώπους του. Όμως, από το σημείο αυτό, μέχρι του να οδηγείται ένας 27χρονος στα δικαστήρια και μάλιστα με απίστευτη ταχύτητα, υπάρχει ένα χάσμα».

Υποστηρίζει δε ότι «το χάσμα αυτό δεν μπορεί να ανοίγει με προτροπές της Χρυσής Αυγής» αλλά «μέσα από ψύχραιμες ενέργειες της Πολιτείας, αλλά και της Εκκλησίας, που παλεύει διαρκώς κατά του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας».

Καταλήγοντας η Φώφη Γεννηματά σημειώνει: «Η προστασία της θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας δεν είναι ζήτημα ποινικό. Αυτά που μας ενοχλούν όταν τα βλέπουμε να γίνονται σε άλλες χώρες, δεν χρειάζεται να συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ