Υπόθεση «Παστίτσιου»: Πόσο απέχει η Αθήνα από την Τεχεράνη; - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

Υπόθεση «Παστίτσιου»: Πόσο απέχει η Αθήνα από την Τεχεράνη;

Η υπόθεση της σύλληψης ενός 27χρονου για την ιστοσελίδα του «Γέροντα Παστίτσιου» ασφαλώς έχει διαφορετικές γωνίες από τις οποίες μπορείς να την αντιμετωπίσεις.

Κάποιοι θεώρησαν ότι ο νεαρός υπερέβη τα όρια διακωμωδώντας μια φυσιογνωμία της Ορθοδοξίας που για πολύ κόσμο αποτελεί σημείο αναφοράς. Μερικοί από αυτούς ενδεχομένως συμφωνήσαν με την σύλληψη και τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι ο 27χρονος έκανε χιούμορ και δεν σατίρισε τόσο το πρόσωπο του Γέροντα αλλά εκείνους που κάνουν «εμπόριο» μ' αυτό. Θεωρούν μάλιστα ότι η αντίδραση των αρχών παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης και οδηγεί σε δρόμους επικίνδυνους.

Προσωπικά, βρήκα την συγκεκριμένη σελίδα και κακόγουστη και προκλητική για ένα μεγάλο μέρος του κόσμου. Δικαιολογεί όμως αυτή η κακογουστιά και η διάθεση πρόκλησης από μέρους του νεαρού, την αντίδραση που ήρθε από την πλευρά των αρχών;

Την δικαιολογεί μήπως το γεγονός ότι , όπως πληροφορηθήκαμε από σχετική ανακοίνωση «...η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε αποδέκτης χιλιάδων ηλεκτρονικών καταγγελιών, που προέρχονταν από κατοίκους διάφορων χώρων σε όλο τον κόσμο»; Αν δηλαδή αύριο χιλιάδες πρόσωπα αποφασίσουν να καταγγείλουν την ύπαρξη ενός πολιτικού κόμματος, ποια θα είναι η αντίδραση;

Για να μην πω ότι στην περίπτωση που η αστυνομία αποφασίσει να συλλαμβάνει όποιον προσβάλει τα θεία «βλασφημώντας», τότε δεν θα της φτάνουν ολόκληρα γήπεδα για να συγκεντρώνει τους συλληφθέντες «βλασφημούντες» στους δρόμους της Αθήνας.

Κατά την άποψη μου η καλύτερη αντιμετώπιση όσων θέλουν να προκαλούν με τρόπους όπως αυτός που επέλεξε ο συγκεκριμένος νεαρός είναι η απαξίωση και η περιφρόνηση. Αυτό φτάνει και περισσεύει.

Αλλιώς η απόσταση ανάμεσα στην Αθήνα και την Τεχεράνη των μουλάδων θα αρχίσει να μικραίνει επικίνδυνα. Κι αυτό δεν μας τιμά ιδιαιτέρως...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ