Βαριές καταδίκες σε Τούρκους στρατιωτικούς για την υπόθεση «Βαριοπούλα» - iefimerida.gr

Βαριές καταδίκες σε Τούρκους στρατιωτικούς για την υπόθεση «Βαριοπούλα»

Βαριές οι καταδίκες σε στρατιωτικούς για την υπόθεση «Βαριοπούλα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαριές ήταν οι καταδίκες στους Τούρκους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση «Βαριοπούλα», καθώς ορισμένοι από αυτούς βρέθηκαν αντιμέτωποι με κάθειρξη έως και 20 ετών.

Σε 20 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι πρώην διοικητές της Α΄ Στρατιάς, στρατηγοί ε.α. Τσετίν Ντογάν και Εργκίν Σαϊγκούν, του ΓΕΝ ναύαρχος ε.α. Οζντέν Ορνέκ και του ΓΕΑ πτέραρχος ε.α Ιμπραχίμ Φιρτίνα.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση δικάζονται συνολικά 365 άτομα (οι 250 υπό κράτηση) και οι 14 από αυτούς είναι εν ενεργεία ανώτατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων. Επίσης οι 66 είναι απόστρατοι ανώτατων βαμθίδων του στρατεύματος και κατηγορούνται για απόπειρα επιβολής στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Τι προέβλεπε το σχέδιο «Βαριοπούλα»

Σύμφωνα με το σχέδιο που είχε καταρτίσει ο πρώην διοικητή της Α΄ Στρατιάς στρατηγός, Τσετίν Ντογάν Τσετίν Ντογάν, όλα θα άρχιζαν με την έκρηξη βόμβας σε ισλαμικό τέμενος στην Κωνσταντινούπολη.

Κατ' αυτόν τον τρόπο θα επικρατούσε χάος, το οποίο θα επέτρεπε στην κυβέρνηση να κηρύξει στρατιωτικό νόμο για την τήρηση της τάξεως. Στην συνέχεια προκειμένου να προκληθεί σύγχυση το σχέδιο προέβλεπε να καταρριφθεί ένα τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος από ένα ελληνικό.

Τελικά μετά από όλα αυτά οι στρατιωτικοί θα έβρισκαν την ευκαιρία να επιβάλλουν στρατιωτικό πραξικόπημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ