Όσοι συνταξιούχοι δεν απογραφούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου δεν θα λάβουν σύνταξη - iefimerida.gr

Όσοι συνταξιούχοι δεν απογραφούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου δεν θα λάβουν σύνταξη

Όσοι συνταξιούχοι δεν απογραφούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου δεν θα λάβουν σύνταξη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει οριστικά η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Με την απογραφή το υπουργείο ήθελε να αντιμετωπίσει την παράνομη είσπραξη συντάξεων από άτομα που δεν την δικαιούνται. Όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ, η απογραφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι συνταξιούχοι να συνεχίσουν να λαμβάνουν απρόσκοπτα τη σύνταξή τους.

Η απογραφή γίνεται με την παρουσία του συνταξιούχου στην τράπεζα από την οποία λαμβάνει την σύνταξη δείχνοντας το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων.

Εάν ο ίδιος ο συνταξιούχος δεν δύναται να προσέλθει στην τράπεζα, τότε ένας νόμιμος πληρεξούσιός του ή κάποιο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο θα πρέπει να παραστεί στην διαδικασία.

Η διοίκηση του ΙΚΑ τονίζει ότι οι συνταξιούχοι που δεν θα έχουν απογραφεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα λάβουν τη σύνταξη του Οκτωβρίου 2012, καθώς και των επόμενων μηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ