Όλη η ηγεσία των φιλελευθέρων σε... σύνοδο στη Ζάκυνθο - iefimerida.gr

Όλη η ηγεσία των φιλελευθέρων σε... σύνοδο στη Ζάκυνθο

Όλη η ηγεσία των φιλελεύθερων κομμάτων σε... σύνοδο στη Ζάκυνθο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σύνοδο... Φιλελευθέρων θα εξελιχθεί όπως φαίνεται η εκδήλωση που οργανώνει το Κέντρο Φιλελεύθερων μελετών στη Ζάκυνθο στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Zante Maris με κεντρικό θέμα «Μεταρρυθμίσεις για μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο πρόεδρος της Δράσης Αντύπας Καρύπογλου, ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας Γρηγόρης Βαλλιανάτος καθως και ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πορτοκαλί Τάσος Αβραντίνης.

Επίσης ομιλητές θα είναι ο τέως Νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο αρθρογράφος της Καθημερινής Διονύσης Γουσέτης, ο τέως καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia Γιώργος Προκοπάκης και άλλοι ενώ όπως αναφέρει το ioniannews.gr το μόνο που απομένει είναι να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη ως συντονιστή της συζήτησης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι το παρακάτω:

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

18:00 Συζήτηση: Μεταρρυθμίσεις για μια άλλη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πέρα από το Κρατισμό και το Κεντρικό Σχεδιασμό.

‘Τα παραπονά σου στο Δήμαρχο’ μας λέγανε. Αλλά ποια παράπονα ακριβώς; Πέρα από τη γνωστή τακτική των Δήμων να ζητούν χρήματα από το Κράτος για να κάνουν έργα, πέρα από τη πάγια τακτική των Δημάρχων να προγραμματίζουν έργα που θα τελειώσουν πριν τις εκλογές, ποια άλλη προοπτική υπάρχει για τους ΟΤΑ; Τι σημαίνει οικονομική αυτονομία και τι σημαίνει φορολογικός ανταγωνισμός; Πως μπορεί να γίνει η διαχείρηση των απορριμάτων και της ύδρευσης-αποχέτευσης; Ποιός ο ρόλος των ΟΤΑ στον αθλητισμό και στο πολιτισμό αν πρέπει να έχει ρόλο; Τι εννοούμε όταν λέμε Δήμοι μικροί και αποτελεσματικοί; Ποιές πρέπει να είναι οι σχέσεις Δήμων και Περιφέρειας; Μπορεί ο εθελοντισμός να αντικαταστήσει τις λειτουργίες του Κράτους ή των ΟΤΑ και σε ποιό βαθμό;

-Χαιρετισμοί από τοπικούς φορείς

-Ομιλητές:

Τάσος Αβραντίνης- Επικεφαλής Πορτοκαλί-Πρώην Αντιδήμαρχος Αθηναίων

Γενική Τοποθέτηση για μικρότερους Δήμους και ιδιωτική συμμετοχή

Γρηγόρης Αρχοντάκης-Πρώην Νομάρχης Χανίων

Διαφθορά και Κακοδιαχείρηση στους ΟΤΑ

Γιώργος Προκοπάκης- χρηματοοικονομικός σύμβουλος, πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia

Συνεισφορά των Δήμων στο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης

Νασος Τσιούρας-Νομικός Σύμβουλος του Δήμαρχου Αθηναίων

Οι αρμοδιότητες των ΟΤΑ και η άσκησή τους

Στρατής Κατάκος-μέλος Πορτοκαλί

Εθελοντισμός αντί Κρατισμού

Χρήστος Ξένος-Ξενοδόχος-Πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος

Το παράδειγμα του αποχετευτικού του Πλάνου Ζακύνθου-Ιδιωτικές υποδομές.

-Μετά τις εισηγήσεις, ερωτήσεις από το κοινό

20:30 Οριζοντας 2014- Μεταρρυθμιστικός χώρος σε αναζήτηση εκλογικού ερείσματος. Στρατηγική για Ευρωεκλογές-Περιφερειακές-Δημοτικές - Μέρος Α’ Εισηγήσεις

Οι ιδέες της ελεύθερης οικονομίας και της ανοιχτής κοινωνίας που τόσο έχουν βοηθήσει τη Δύση και τώρα το Τρίτο Κόσμο να αναπτυχθεί και είναι τόσο αναγκαίες στην Ελλάδα, δείχνουν εύθραυστες από την άνοδο των άκρων.

Ενώ ο μεταρρυθμιστικός χώρος συγκέντρωσε περίπου 6% στις εκλογές του Μαΐου δε μπόρεσε να εκπροσωπηθεί στη Βουλή. Στις εκλογές του Ιουνίου συρρικνώθηκε δραστικά.

Ποιό είναι το επόμενο βήμα του χώρου; Αν δεν γίνουν έκτακτες εκλογές η επόμενη ευρεία εκλογική αναμέτρηση θα γίνει το καλοκαίρι του 2014. Έγιναν λάθη που θα πρέπει να διορθωθούν; Πως μπορεί ο χώρος να αποκτήσει έρεισμα στο εκλογικό σώμα;

-Εισηγήσεις :

Αντύπας Καρίπογλου- Πρόεδρος Δράσης

Γρηγόρης Βαλλιανάτος-Πρόεδρος Φιλελεύθερης Συμμαχίας

Αντιγόνη Λυμπεράκη-Αντιπρόεδρος Δράσης

Διονύσης Γουσέτης-Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δράσης

Γιάννης Ληξουριώτης-Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δράσης.

Γιάννης Φιλιπποπολίτης-υποψήφιος Βουλευτής Δράσης-ΦΣ στις εκλογές του Μαΐου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012


10:00-12:30 Ανοιχτή συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με δύο 15’ διαλείμματα.

Ορίζοντας 2014 συνέχεια από το Σάββατο βράδυ: Ο Μεταρρυθμιστικός χώρος σε αναζήτηση εκλογικού ερείσματος. Στρατηγική για Ευρωεκλογές-Περιφερειακές-Δημοτικές

Με τη συμμετοχή του ευρωβουλευτή του ALDE (Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών της Ευρώπης), Θόδωρου Σκυλακάκη όλοι οι επισκέπτες και τοπικοί παράγοντες προσκείμενοι στο χώρο συμπεριλαμβανομένου του κ. Φιλιπποπολίτη (υποψηφίου του συνδυασμού Δράση-ΦΣ στις εκλογές του Μαΐου) και του κ Χρήστου Ξένου (τοπικού παράγοντα που υποστήριξε το συνδυασμό), θα συζητηθούν απόψεις και στρατηγικές για το επόμενο βήμα του χώρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ