Έβαλαν τους ζητιάνους σε κλουβιά για να μην... ενοχλούν τους τουρίστες [εικόνες] - iefimerida.gr

Έβαλαν τους ζητιάνους σε κλουβιά για να μην... ενοχλούν τους τουρίστες [εικόνες]

Έβαλαν τους ζητιάνους σε κλουβιά για να μην... ενοχλούν τους τουρίστες [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλο έχουν προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο οι εικόνες ζητιάνων στην Κίνα τους οποίους οι αρχές έχουν βάλει μέσα σε κελιά για να μη χαλάσουν την «εμπειρία των τουριστών» σε μια θρησκευτική εορτή.

Οι διοργανωτές με τελεσίγραφο απαίτησαν από τους ζητιάνους είτε να παραμείνουν μέσα σε κλουβιά κατά τη διάρκεια των τελετών στο Ναντζανγκ είτε να απομακρυνθούν από τους εορτασμούς καθώς με την παρουσία τους «καταστρέφουν τη γιορτή».

Τα κελιά που θυμίζουν κλουβιά ζωολογικού κήπου είναι τόσο χαμηλά που οι ζητιάνοι δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι. Είναι ωστόσο ελεύθεροι να φύγουν με τη θέλησή τους, ωστόσο ενημερώθηκαν από τις τοπικές αρχές ότι αν εντοπισθούν στο πανηγύρι θα εκτοπισθούν από την πόλη.

Η θρησκευτική γιορτή του Ναντζανγκ είναι από τις μεγαλύτερς ετήσιες γιορτές της Κίνας και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών και προσκυνητών, με αποτέλεσμα να έχει γίνει πόλος έλξης και για χιλιάδες ζητιάνους από ολόκληρη τη χώρα.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να τους βάλουμε στα κλουβιά. Άλλωστε ο κόσμος τους προσφέρει φαγητό, νερό και δώρα. Είναι πολύ καλύτερα από το να έψαχναν μια θέση μέσα στους δρόμους της πόλης», υποστηρίζουν οι τοπικές αρχές.

Φυσικά τόσο η απόφαση όσο και η δήλωση των αρχών έχει εξοργίσει τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, οι οποίες κάνουν λόγο για «ανθρώπινο ζωολογικό κήπο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ