Καλπάζει η μαύρη εργασία – «Αδήλωτοι» υπάλληλοι κάνουν... τους πελάτες - iefimerida.gr

Καλπάζει η μαύρη εργασία – «Αδήλωτοι» υπάλληλοι κάνουν... τους πελάτες

Καλπάζει η μαύρη εργασία – Αδήλωτοι υπάλληλοι κάνουν... τους πελάτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την κρίση να έχει «εξαφανίσει» τις δουλειές, τις θέσεις εργασίας και τα μεροκάματα, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποχρεώνονται να εργαστούν χωρίς ασφάλιση προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα μικρό εισόδημα. Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) είναι ενδεικτικά της κατάστασης, ενώ τεράστιες είναι οι απώλειες που καταγράφονται στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πως αναφέρουν και «τα Νέα» οι ετήσιες απώλειες που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται στα 6 δισ. ευρώ. Ενώ τους 3.636 έφτασαν οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι που κατέγραψαν ελεγκτές της ΕΠΥΠΕΑ σε τουριστικούς προορισμούς το φετινό καλοκαίρι. Οι ίδιοι μάλιστα έχουν συνηθίσει να δουλεύουν στα κρυφά, ενώ δεν είναι λίγα τα αφεντικά που τους λένε «αν έρθει η επιθεώρηση εργασίας να κάνετε τους πελάτες».

Τα πρόστιμα που επέβαλε το ΙΚΑ μετά τους καλοκαιρινούς ελέγχους φτάνουν τα 2.071.500 ευρώ και αφορούν επιχειρήσεις όπως μπαρ, εστιατόρια και θαλάσσια σπορ.΄

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ