Η Ελβετία δεν δίνει ονόματα Ελλήνων βουλευτών χωρίς εισαγγελική παραγγελία - iefimerida.gr

Η Ελβετία δεν δίνει ονόματα Ελλήνων βουλευτών χωρίς εισαγγελική παραγγελία

Η Ελβετία δεν δίνει ονόματα Ελλήνων βουλευτών χωρίς εισαγγελική παραγγελία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πόρτα» έφαγε η Βουλή των Ελλήνων από την Ενωση Ελβετικών Τραπεζών για το αίτημα που είχε καταθέσει το κοινοβούλιο επί Φιλίππου Πετσάλνικου για να διερευνηθεί εάν υπήρχαν καταθέσεις πολιτικών προσώπων σε ελβετικές τράπεζες.

Το θέμα είχε προκύψει μετά από δηλώσεις στο MEGA ομογενούς βουλευτή της Ελβετίας που ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να ψάξει για καταθέσεις πολιτικών στην Ελβετία.

Η Ενωση Ελβετικών τραπεζών, λοιπόν, στην απαντητική επιστολή της προς τη Βουλή αναφέρει ότι δεν μπορεί να δώσει κανένα στοιχείο, γιατί η Βουλή δεν δικαιούται να ζητά στοιχεία.

Για να δοθεί το οποιοδήποτε στοιχείο θα πρέπει να υπάρχει εισαγγελική παραγγελία και υπόνοια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ετσι η πρωτοβουλία Πετσάλινκου που είχε τότε πολυδιαφημιστεί κατέληξε άδοξα. Υπενθυμίζεται ότι τότε η ΝΔ δεν είχε επιτρέψει στους βουλευτές της να υπογράψουν τη σχετική εξουσιοδότηση και είχε χαρακτηρίσει την όλη διαδικασία αστεία και προσβλητική για το κύρος του βουλευτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ