Σόρος: Η Γερμανία θα πρέπει είτε να φύγει από το ευρώ, είτε να ηγηθεί της σωτηρίας του - iefimerida.gr

Σόρος: Η Γερμανία θα πρέπει είτε να φύγει από το ευρώ, είτε να ηγηθεί της σωτηρίας του

Σόρος: Η Γερμανία θα πρέπει είτε να ηγηθεί της Ευρωζώνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην άποψη ότι η Γερμανία μπορεί να σώσει ή να καταστρέψει την ΕΕ και το ευρώ διατυπώνει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζορτζ Σόρος, τονίζοντας παράλληλα, ότι η χώρα της οποίας ηγείται η Ανγκελα Μέρκελ, θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει: Να ηγηθεί της σωτηρίας του ευρώ ή να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το BBC, σε άρθρο του που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα στο New York Review of Books, ο κ. Σόρος, τονίζει ότι η τύχη του ευρώ βρίσκεται στα χέρια της Γερμανίας, η οποία θα πρέπει είτε να προσχωρήσει σε μία «καλοπροαίρετη ηγεμονία», είτε να εγκαταλείψει εκείνη το ευρώ.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής υποστηρίζει ακόμη ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική της εξαντλητικής λιτότητας καθώς και ότι η Γερμανία θα πρέπει να δείξει πιο καλές προθέσεις και να ηγηθεί της προσπάθειας για τη σωτηρία του ευρώ.

Διαφορετικά, όπως τονίζει,θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας, πως «κάθε μία από αυτές τις επιλογές θα ήταν καλύτερη από την επιμονή στην παρούσα στρατηγική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ