Άρον άρον φεύγει ο «Μr. Louis Vuitton» για να γλυτώσει το φόρο του Ολάντ - iefimerida.gr

Άρον άρον φεύγει ο «Μr. Louis Vuitton» για να γλυτώσει το φόρο του Ολάντ

Άρον άρον φεύγει ο «Μr. Louis Vuitton» για να γλυτώσει το φόρο του Ολάντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπερνάρ Αρνώ, ο εκτελεστικός διευθυντής του κολοσσού Louis Vuitton ετοιμάζεται να «εγκαταλείψει» τη Γαλλία, προκειμένου να γλυτώσει τον φόρο που ετοιμάζει για τους εκατομμυριούχος ο Φρανσουά Ολάντ.

Με περιουσία που ξεπερνά τα 30 δισεκατομμύρια λίρες, ο κ. Αρνώ κατέθεσε πρόσφατα επίσημο αίτημα στο προξενείο του Βελγίου προκειμένου να λάβει την βελγική υπηκοότητα. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να αποφύγει τον φόρο τάξης 75% που προωθεί ο Σοσιαλίστής πρόεδρος της Γαλλίας στα μεγάλα βαλάντια, χωρίς ωστόσο να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα.

Η απόφαση αυτή του κ. Αρνώ έχει πυροδοτήσει μείζονα πολιτική αντιπαράθεση στη Γαλλία με τον πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν να κάνει λόγο για βλακώδεις αποφάσεις των Σοσιαλιστών οι οποίες οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα.

Ο ίδιος ο κ. Αρνώ πάντως προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας δια του εκπροσώπου του πως έχει κάνει αίτημα στην κυβέρνηση του Βελγίου για διπλή υπηκοότητα και πως αυτό σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει τον ρόλο της Louis Vuitton στη γαλλική οικονομία.

Από την πλευρά της η βελγική επιτροπή του Κοινοβουλίου που είναι και αρμόδια για να αποφασίσει έκανε λόγο για μια αίτηση «όμοια με άλλες 43.000 που έχουν υποβληθεί και θα εξετασθεί ως τέτοια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ