Το ψάρι με τη μεγάλη μύτη που μοιάζει με τον Μορφονιό του Καραγκιόζη [εικόνες] - iefimerida.gr

Το ψάρι με τη μεγάλη μύτη που μοιάζει με τον Μορφονιό του Καραγκιόζη [εικόνες]

Το ψάρι με τη μεγάλη μύτη που μοιάζει με τον Νιόνιο του Καραγκιόζη [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα πιο μοναδικά ψάρια που αναζητούνται στον πλανήτη, το «ψάρι μονόκερως» έχει ένα πολύ ανθρώπινο χαρακτηριστικό - μια ασυνήθιστα μεγάλη μύτη.

Αυτή δεν είναι η μόνη του όμως εκπληκτική ικανότητα, αφού μπορεί να αλλάξει και... χρώμα.

Το παράξενο ψάρι ονομάζεται επιστημονικά naso brevirostris έφτασε πρόσφατα στο Κέντρο Θαλάσσιας Ζωής του Γειμάουθ της Βρετανίας.

Φυσικά η «μύτη» είναι στην πραγματικότητα κέρατο.

«Κανείς δεν ξέρει γιατί έχουν το μεγάλο κέρατο στο μπροστινό μέρος των κεφαλιών τους», αναφέρουν οι ειδικοί στο θαλάσσιο κέντρο.

«Δεν έχει χρησιμοποιηθεί ως όπλο ή για να το βοηθήσει στο κολύμπι, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης ως ένας τρόπος για να προσελκύσει τα άλλα ψάρια».

Ωστόσο, οι ειδικοί εκμεταλλεύονται περισσότερο την άλλη του ιδιότητα, αυτή της αλλαγής χρώματος, προκειμένου να ελέγξουν την καθαρότητα του νερού στο ενυδρείο, αφού το ψάρι-μονόκερως αλλάζει χρώμα και παίρνει πιο σκούρα απόχρωση για να δείξει τις αλλαγές στη διάθεσή του ή το περιβάλλον.

Πάντως πρέπει να παρατηρήσουμε ότι κοιτώντας το ψάρι στο προφίλ, θυμίζει έντονα άνθρωπο και μάλιστα όχι όποιον κι όποιον αλλά τον Μορφονιό από το θέατρο σκιών!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ