Ανήλικη χριστιανή κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο για βλασφημία - iefimerida.gr

Ανήλικη χριστιανή κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο για βλασφημία

Ανήλικη χριστιανή κινδυνεύει να θανατωθεί για βλασφημία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η σύλληψη μιας ανήλικης χριστιανής στο Πακιστάν, η οποία πάσχει από σύνδρομο Ντάουν, με την κατηγορία ότι έκαψε σελίδες στις οποίες ήταν γραμμένοι στίχοι από το Κοράνι. Για το θέμα παρενέβη και η Διεθνής Αμνηστία σε μια προσπάθεια να προστατέψει τη μικρή.

Η Ρίμσα, η οποία μεταξύ 10 και 16 ετών και πάσχει από σύνδρομο Ντάουν, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη σε μια φτωχογειτονιά της πρωτεύουσας του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, όταν εξοργισμένοι μουσουλμάνοι ζήτησαν την τιμωρία του κοριτσιού. Η ανήλικη οδηγήθηκε στην Αστυνομία όπου και κρατήθηκε για ώρες.

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε το Πακιστάν να προστατεύσει τη μικρή αλλά και να τροποποιήσει το νόμο που προβλέπει μέχρι και τη θανατική ποινή για το αδίκημα της βλασφημίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζεται ότι η υπόθεση της Ρίμσα δείχνει «την αποσάθρωση του κράτους δικαίου» στο Πακιστάν και τους σοβαρούς κινδύνους που απειλούν όποιον κατηγορηθεί για βλασφημία, ενώ υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν εκτελέστηκαν άνθρωποι που κατηγορούνταν για τον ίδιο λόγο.

Πάντως, τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Πακιστάν, Ασιφ Αλι Ζαρντάρι, ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να του υποβάλει μια έκθεση για την περίπτωση του κοριτσιού κάτι που η εκπρόσωπος της Αμνηστίας χαιρέτισε καθώς φαίνεται ότι, έστω και προσωρινά, η Ρίμσα θα είναι ασφαλής.

Ορισμένοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι συχνά κάποιοι τον χρησιμοποιούν για να ξεκαθαρίσουν προσωπικές διαφορές που έχουν με άλλα άτομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ