Δεν αφομοιώνονται οι Τούρκοι στη Γερμανία – Μόλις το 15% τη θεωρεί πατρίδα του - iefimerida.gr

Δεν αφομοιώνονται οι Τούρκοι στη Γερμανία – Μόλις το 15% τη θεωρεί πατρίδα του

Δεν αφομοιώνονται οι Τούρκοι στην Γερμανία – Μόλις το 15% την θεωρεί πατρίδα του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύονται και φανερώνουν το μεγάλο πρόβλημα της Γερμανίας να αφομοιώσει τους Τούρκους μετανάστες. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Info, το 45% των Γερμανών πολιτών τουρκικής καταγωγής θέλει να εγκατασταθεί μόνιμα στην Τουρκία.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως μόνο το 15% εξ αυτών αισθάνεται ως πατρίδα του την Γερμανία. Επιπλέον, το 62% από τους 1.000 ερωτηθέντες σε όλη την χώρα, απάντησε πως αισθάνεται καλύτερα μόνο εάν έχει κοντά του, άλλους Τούρκους. Η Γερμανία αριθμεί σήμερα 3 εκατ. Τούρκους, ή τουρκικής καταγωγής, πολίτες, οι 700.000 των οποίων είναι πολιτογραφημένοι Γερμανοί.

Βασικοί λόγοι για την ανάγκη επιστροφής στην Τουρκία φαίνονται να είναι η επιθυμία ανακάλυψης των «ριζών» τους, αλλά και η διαβίωση σε μία χώρα με καλύτερο κλίμα μετά την συνταξιοδότηση. Αναφορικά με τα δημογραφικά στοιχεία της έρευνας η ηλικιακή ομάδα που εμφανίζει την μεγαλύτερη επιθυμία εγκατάστασης στην Τουρκία είναι αυτή των 30-49 ετών.

Βασικό επιχείρημα για τους Τούρκους είναι και η θρησκεία, καθώς εύχονται να μπορούσαν να βρουν περισσότερα ισλαμικά τεμένη στην Γερμανία, σε ποσοστό 55%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ