Στις αυλές των σπιτιών η φωτιά στο Άνω Καστρίτσι στην Πάτρα - iefimerida.gr

Στις αυλές των σπιτιών η φωτιά στο Άνω Καστρίτσι στην Πάτρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πύρινη λαίλαπα μαίνεται από τα ξημερώματα στο χωριό Πλατάνι κοντά στην Πάτρα και έχει φτάσει κοντά σε αυλές σπιτιών στο χωριό Άνω Καστρίτσι. H πυροσβεστική εκκενώνει σπίτια στην περιοχή, ενω οι αρχές έχουν ήδη μισθώσει ξενοδοχεία σε περίπτωση που χρειαστεί να φιλοξενήσουν τους κατοίκους.

Λόγω της έντασης της πυρκαγιάς, μεγάλο σύννεφο καπνού έχει καλύψει μέρος συνοικιών της βόρειας Πάτρας, καθώς και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Στο σημείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή 44 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 27 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, τα ξημερώματα απειλήθηκαν σπίτια και εξετάστηκε το ενδεχόμενο να εκκενωθεί η περιοχή και στα χωριά Σελλά και Αργυρά που βρίσκονται βόρεια του Ρίου.

Ο κίνδυνος περιορίστικε για τα χωριά αυτά, αλλά ακόμα απειλείται σοβαρά το χωριό Πλατάνι, και όπως δήλωσε ο κος Δημαράς η φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από αέρος.

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το Πλατάνι προς τα Σελλά και τα Αργυρά, ώστε να διευκολύνονται τα οχήματα της πυροσβεστικής, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου.

Τα αιτία της πυρκαγιάς είναι ακόμα άγνωστα και οι αρμόδιοι φορείς ερευνούν αν πρόκειται για κάποιο ατύχημα, δεδομένου ότι το προηγούμενο βράδυ στην περιοχή γινόταν το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ