Δελφίνι κουβαλά και κηδεύει το νεκρό μωρό του [εικόνες] - iefimerida.gr

Δελφίνι κουβαλά και κηδεύει το νεκρό μωρό του [εικόνες]

Δελφίνι κουβαλά και κηδεύει το νεκρό μωρό του [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συγκλονιστική στιγμή κατάφερε να συλλάβει ο φωτογραφικός φακός, την ώρα που ένα θηλυκό δελφίνι κουβαλούσε το νεκρό μωρό της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Γουανξί-Ζουάνγκ της Κίνας, που είναι γνωστή για τα δελφίνια της και τις οργανωμένες κρουαζιέρες που πραγματοποιούνται προκειμένου οι τουρίστες να δουν τα γλυκύτατα θηλαστικά.

Φαίνεται όμως πως μια από αυτές τις κρουαζιέρες ήταν μοιραία για ένα μικρό δελφίνι το οποίο χτυπήθηκε από προπέλα, όπως αποκαλύπτει το μεγάλο σημάδι που έχει στην κοιλιά του στις φωτογραφίες. Έτσι η μητέρα του, κουβάλησε το νεκρό μωρό της στην επιφάνεια σε μια ύστατη αλλά και μάταιη προσπάθεια να το βοηθήσει να αναπνεύσει.

Δελφίνι κουβαλά και κηδεύει το νεκρό μωρό του [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Δελφίνι κουβαλά και κηδεύει το νεκρό μωρό του [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σϋμφωνα με τους ειδικούς τα δελφίνια, πέρα από την εξαιρετικά ανεπτυγμένη ευφυία τους, έχουν αναπτύξει ένα ολόκληρο «κώδικα» συμπεριφοράς μέσα στα κοπάδια, που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περίπτωση που ένα από τα μέλη πεθάνει ή αρρωστήσει. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ερευνητής Τζοάν Κονσάλβο που έχει παρακολουθήσει τέτοιες «νεκρώσιμες τελετές», τα δελφίνια συνηθίζουν να κολυμπούν με μανία και κατά ακανόνιστο τρόπο γύρω από το νεκρό ή ετοιμοθάνατο δελφίνι, προκειμένου να δεχθούν την απώλεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ