«Στον αέρα» η ανάπλαση του Πεδίου του Αρεως - iefimerida.gr

«Στον αέρα» η ανάπλαση του Πεδίου του Αρεως

«Στον αέρα» η ανάπλαση του Πεδίου του Αρεως
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ημέρες πριν την ημερομηνία, κατά την οποία το έργο της ανάπλασης του Πεδίου του Αρεως, ύψους 9,5 εκ. ευρώ, θα πρέπει να παραδοθεί ολοκληρωμένου στους κατοίκους της πόλης, κανείς δεν ξέρει αν τελικά αυτό θα καταστεί δυνατό...

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής, Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, εργολάβος που εχει αναλάβει το έργο, «αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και η Περιφέρεια το ενδεχόμενο να τον κηρύξει έκπτωτο».

Υπό το βάρος της πίεσης των κατοίκων για την εμπρόθεσμη παράδοση του έργου, η Περιφέρεια Αττικής εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, να ολοκληρώσει το έργο με ίδιους πόρους, παρά το γεγονός ότι τα χρήματα για την ανάπλαση προέρχονται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε διαδικασία απεμπλοκής είναι διπλά περίπλοκη.

Πάντως, τις αμφιβολίες του για την παράδοση του έργου στα τέλη Ιουλίου, εκφράζει και ο Θοδωρής Κοκκινάκης από την Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Άρεως. «Υπάρχουν πολλές ελλείψεις. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη συντήρηση του έργου», επισημαίνει.

Παράλληλα, κάνει λόγο για προβλήματα με την ασφάλεια, την καθαριότητα της περιοχής, για τουαλέτες που δεν λειτουργούν, αλλά και για τη φυτοτεχνική μελέτη που δεν έχει ολοκληρωθεί. «Βασικό αίτημα της Επιτροπής παραμένει η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα του πάρκου, τη φύλαξή του, αλλά και τη συντήρηση του έργου ανάπλασης», τονίζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ