ΣΕΒ: Να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός - Τέλος στη μετενέργεια - iefimerida.gr

ΣΕΒ: Να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός - Τέλος στη μετενέργεια

Πρωτοβουλία ΣΕΒ για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εργοδοτικές οργανώσεις αναλαμβάνουν πρωτοβουλία ώστε να ξεκινήσουν συζητήσεις για να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στο σημείο όπου βρισκόταν πριν από την εφαρμογή του δεύτερου Μνημονίου.

Σύμφωνα με τον Real fm ο ΣΕΒ έχει στείλει επιστολή στους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να επαναδιαπραγματευθούν για τον κατώτατο μισθό και τη μετενέργεια.

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος πρότεινε να συζητηθούν η άρση των εμποδίων στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, που υπέρμετρα επιβαρύνουν το μη μισθολογικό κόστος και οδηγούν σε συρρίκνωση της επιχειρηματικότητας και αύξησης της ανεργίας και το ζήτημα της προσαρμογής του μέσου κόστους εργασίας σε επιχειρήσεις που σήμερα κινδυνεύουν από την οξυνόμενη κρίση, με έμφαση στις «ευγενείς» συμβάσεις που προβλέπουν αμοιβές από 20% έως και 100% πάνω από τη συλλογική σύμβαση του 2010.

Στην ίδια επιστολή ο ΣΕΒ δηλώνει έτοιμος να προωθήσει μέτρα, όπως η κατάργηση της πρόσφατης μείωσης κατά 22% του κατώτατου μισθού και την επαναφορά της παράτασης ισχύος των συλλογικών συμβάσεων (μετενέργεια) από τους 3 στους 6 μήνες από τη λήξη τους, όπως ίσχυε προηγουμένως.

Ο κ. Δασκαλόπουλος έστειλε επιστολή και προς τον υπ. Εργασίας, Αντώνη Ρουπακιώτη, ενημερώνοντας για την πρωτοβουλία του ΣΕΒ προς τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει τον υπουργό ότι τα μέλη του ΣΕΒ, οι σύγχρονες επιχειρήσεις, φροντίζουν το ανθρώπινο δυναμικό τους

Ήδη η αντίδραση του από την ΕΣΕΕ ήταν θετική με τον Βασίλη Κορκίδη,να αναφέρει πως επιθυμεί να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος. «Είμαι θετικός στον επανασχεδιασμό και όχι σε μπαλώματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ