Διαψεύδει η Καγκελαρία ότι πρότεινε δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Διαψεύδει η Καγκελαρία ότι πρότεινε δημοψήφισμα

Μέρκελ σε Παπούλια: Η νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να καταγγείλει την σύμβαση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μια στο καρφί και μια στο πέταλο» φαίνεται ότι είναι η τακτική του Βερολίνου για την Ελλάδα, καθώς η Καγκελαρία διαψεύδει τις διαρροές από το Προεδρικό Μέγαρο, ότι η Άνγκελα Μέρκελ πρότεινε στον Κάρολο Παπούλια την διεξαγωγή δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει από την Προεδρία της Δημοκρατίας η καγκελάριος της Γερμανίας ζήτησε από την κυβέρνηση που θα προκύψει να τηρηθούν οι υποχρεώσεις μας διευκρινίζοντας επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει καταγγελία της σύμβασης. Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος -που ενημερώθηκε από τον Κάρολο Παπούλια- ξεκίνησε τον κύκλο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών. Γύρω στις 5.30 επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στον οποίον μετέφερε το περιεχόμενο της συνομιλίας Παπούλια-Μέρκελ.

Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να σχολίασε: «Το ακούω αυτό από τον περασμένο Ιούλιο, ότι θα φέρουν αναπτυξιακό πακέτο. Ήταν άλλωστε μέσα στο πακέτο της λύσης του Οκτωβρίου. Και το καλό που θα κάνουν είναι να υλοποιήσουν και οι Ευρωπαίοι τα συμφωνηθέντα».

Στην Ιπποκράτους διαβλέπουν «διάχυτο κλίμα δυσφορίας» απέναντι στη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία ουσιαστικά καλεί την Ελλάδα να σοβαρευτεί διότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν φτάσει στα όρια τους. Οι ίδιες πληροφορίες, εμφανίζουν τον Μάρτιν Σουλτς να έχει έρθει ως απεσταλμένος της ΕΕ στην Ελλάδα, επειδή δεν είναι «persona non grata» για να μεταφέρει με κάποιον τρόπο αυτό το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους της ΕΕ για την Ελλάδα.

Αναφορικά με το ζήτημα του δημοψηφίσματος και του περιεχομένου της συζήτησης μεταξύ της Άνγκελά Μέρκελ και του Καρόλου Παπούλια, ανακοίνωση έβγαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος τονίζει πως το ζήτημα αυτό ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ