Ξεκινά ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου - iefimerida.gr

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου

Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση βρίσκεται η ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου καθώς υπογράφηκε το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Ωνάση και των συναρμόδιων Υπουργείων, ενώ ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 21 Μαίου.

Το πρόγραμμα της πολεοδομικής ανασυγκρότησης της Αθήνας, αφορά σε πολύπλευρη παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας, που εκτείνεται από τη λεωφόρο Αμαλίας έως το τέλος της οδού Πατησίων, έχει ως άξονα τη λεωφόρο Πανεπιστημίου και κορυφώνεται σε μια νέα πλατεία Ομόνοιας.

Η συνέχεια της παρέμβασης προς τη λεωφόρο Αμαλίας, την Ομόνοια και την οδό Πατησίων, θα διαμορφώσει ένα δακτύλιο που θα συνδέσει τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης με το Αρχαιολογικό Μουσείο, και την πλατεία της Ομόνοιας με το Μοναστηράκι και το Θησείο, φέρνοντας σε αμεσότερη επαφή τη ζωντάνια της σύγχρονης πόλης με τους αρχαιολογικούς χώρους και τον τουρισμό.

Ο Διαγωνισμός θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2012. Οι σχετικές πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες μέσω της ιστοσελίδας www.rethinkathenscompetition.org, η οποία διαμορφώνεται ειδικά για το Διαγωνισμό και θα είναι ενεργή από την ως άνω ημερομηνία.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι από κράτη Μέλη της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και τρίτες χώρες που έχουν συνάψει συμβάσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο θα κατατεθούν ιδέες και θα επιλεγεί μικρός αριθμός μελετητών που θα διαγωνιστούν μεταξύ τους στο επόμενο στάδιο, από το οποίο θα προκύψει ο ανάδοχος μελετητής του έργου της αρχιτεκτονικής ανάπλασης.

Πέρα όμως από τη διαδικασία του διαγωνισμού, η ιστοσελίδα του προγράμματος www.rethinkathens.org προσφέρει την ευκαιρία και στο ευρύ κοινό, στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης της Αθήνας, να συζητούν και να εκφράζουν την άποψή τους για το έργο αυτό μέσω των κοινωνικών δικτύων (facebook, twitter).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ