Το τέρας του Λοχ Νες υπάρχει! - Νέες φωτογραφίες από υποβρύχιο ραντάρ - iefimerida.gr

Το τέρας του Λοχ Νες υπάρχει! - Νέες φωτογραφίες από υποβρύχιο ραντάρ

Το τέρας του Λοχ Νες υπάρχει! - Νέες φωτογραφίες από υποβρύχιο ραντάρ [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον κόσμο πλησιάζει στη λύση του μετά την αποκάλυψη του καπετάνιου Μάρκους Ατκινσον, ο οποίος σχυρίζεται ότι το σόναρ του εντόπισε ένα τεράστιο πλάσμα στον βυθό της λίμνης.

Το θρυλούμενο ερπετό ζει εδώ και πολλούς αιώνες στη λίμνη του Λοχ Νες στη βόρεια Σκωτία αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει αδιάσειστα στοιχεία της ύπαρξής του. Η πρώτη μαρτυρία για την εμφάνισή τού στο ομιχλώδες τοπίο ήταν το 6ο αιώνα μχ όταν ο όσιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο έναν άνθρωπο από... τα δόντια του τέρατος.

Η πρώτη σύγχρονη αναφορά ωστόσο έγινε με μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1933, σύμφωνα με την οποία ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα άγνωστο είδος ενώ τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Νέσι (όπως αναφέρεται συχνά το ερπετό), γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρούργου», την οποία τράβηξε ο γυναικολόγος Ρόμπερτ Γουίλσον. Η πλαστότητά της ωστόσο αποδείχτηκε από μια ομάδα ερευνητών το 1994 ενώ υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν το τέρας

Αυτή τη φορά, όμως, το σόναρ του τουριστικού πλοίου του Μάρτιν Ατκινσον εντόπισε ένα πλάσμα σαν τεράστιο φίδι, μήκους 23 μέτρων περίπου και πλάτους 1,5 μέτρου, στον βυθό της λίμνης. Ο καπετάνιος δηλώνει πως έμεινε άφωνος στη θέα του ευρήματος αλλά και πολύ τρομαγμένος, ειδικά όταν διαπίστωσε πως το τέρας ακολουθούσε το πλοιάριό του για περισσότερα από δύο λεπτά.

Οι ειδικοί λένε πως το αποτύπωμα που εντόπισε το ραντάρ αποκλείεται να είναι ψάρι, φώκια ή κομμάτι ξύλου και ξεκαθαρίζουν ότι το πιο ισχυρό πειστήριο της υπόθεσης είναι το ότι το πλάσμα αυτό κινούταν, άρα ήταν κάτι το ζωντανό!

Ο 43χρονος κύριος Ατκινσον ακριβώς επειδή γνώριζε ότι ο ισχυρισμός του θα αμφισβητηθεί έντονα έβγαλε φωτογραφία με το κινητό του τηλέφωνο την οθόνη του σόναρ, η οποία μάλιστα του χάρισε το πρώτο βραβείο του Best Nessie Sighting of The Year Award!

«Η συσκευή που έχω στο πλοίο καταγράφει την κίνηση του βυθού κάθε τέταρτο του λεπτού και σιγά σιγά σχηματίζει την εικόνα των αντικειμένων που εντοπίζει. Οταν είδα το αντικείμενο να μεγαλώνει και να μεγαλώνει... σκέφτηκα: Τί στο διάολο! Και τράβηξα μια φωτογραφία με το κινητό μου. Δεν υπάρχει τίποτα τόσο μεγάλο στο Λοχ», δηλώνει ο καπετάνιος ο οποίος πλέον έχει αφιερώσει τη ζωή του στον εντοπισμό του τέρατος.

Κι ας λένε οι αμφισβητίες ότι αυτό που κατέγραψε ήταν εκατομμύρια μικροσκοπικά ψάρια που κατέβηκαν στον βυθό... για φαγητό και η επίμαχη φωτογραφία απλώς αποδεικνύει ότι η λίμνη είναι καθαρή!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ