Μιχαλολιάκος: Από τον αδίστακτο Χίτλερ στον... θεό Απόλλωνα - iefimerida.gr

Μιχαλολιάκος: Από τον αδίστακτο Χίτλερ στον... θεό Απόλλωνα

Μιχαλολιάκος: Από τον Χίτλερ στο... θεό Απόλλωνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να ρίξει τους τόνους και να κρατήσει χαμηλά το προφίλ του εξτρεμισμού προκειμένου να επωφεληθεί από τις δημοσκοπικές μετρήσεις και να μπορέσει στις εκλογές να κερδίσει μία θέση στη Βουλή.

Ήδη οι επιθέσεις σε μετανάστες έχουν περιοριστεί σημαντικά και έχουν δώσει τη θέση τους σε συνθήματα σε τοίχους όπως «Έξω οι ξένοι από τη χώρα» και «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες». Παράλληλα μέλη της Χρυσής Αυγής κάνουν τους σωματοφύλακες σε πολίτες -συνοδεύουν ηλικιωμένους στα ΑΤΜ-, προφυλάσσοντας τους από ενδεχόμενες επιθέσεις.

Μάλιστα όπως αναφέρει και το «Βήμα» ο κ.Μιχαλολιάκος μιλώντας για τον χαιρετισμό που έκανε στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων και προκάλεσε την οργή, υποστήριξε πως ήταν μία παρεξήγηση, καθώς πρόκειται για ζήτημα μοιρών.

Ο Χίτλερ λέει ύψωνε το χέρι του κατά 90 μοίρες όταν ήθελε να χαιρετήσει, αλλά εκείνος το σηκώνει κατά 75 μοίρες προκειμένου να χαιρετίσει, όπως λέει, τον Απόλλωνα, το θεό του Ήλιου.

Βέβαια δεν αρνείται πως υπάρχουν και κάποιες «αξίες» στη Χρυσή Αυγή που δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ, όπως για παράδειγμα το ζήτημα με τους ομοφυλόφιλους. «Ξέρετε πόσοι ομοφυλόφιλοι έχουν ψηφίσει έως τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; εμείς την ομοφυλοφιλία τη θεωρούμε ανωμαλία», λέει ο ηγέτης του κόμματος των ακροδεξιών.

Ωστόσο η Χρυσή Αυγή δηλώνει έτοιμη για τις εκλογές, αφού έχει καταρτίσει ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες με υποψηφίους κυρίως απόστρατους αξιωματικούς, ενώ έχει δημιουργήσει και ένα αντικαπιταλιστικό προφίλ.

Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Χρυσή Αυγή παραμένει ένα ακροδεξιό κόμμα, όσο και αν έχει χαμηλώσει τους τόνους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ