Γιώργος Παπανδρέου: «Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο» - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Γιώργος Παπανδρέου: «Τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με αναμνήσεις όταν πρωτοξεκίνησε την πολιτική του καριέρα πριν από τριάντα χρόνια.

Αφού είπε πως έκανε περιοδεία από τα βουνά της Τριταίας και συνάντησε αγρότες και βοσκούς που του έλεγαν «Γιώργο θυμήσου μια ζωή μαζί σου», είπε πως μαζί και πάλι θα είμαστε σ' αυτόν τον κοινό αγώνα, αλλά από μετερίζια διαφορετικά.

Στη συνέχεια ο τέως πρωθυπουργός έκανε έναν απολογισμό των τελευταίων δύο ετών και υπερασπίστηκε την πολιτική που ακολούθησε και τις αποφάσεις που πήρε -δημοψήφισμα-, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως βρέθηκε σε απόσταση λόγω της κομματικής ή κυβερνητικής εξουσίας.

Στη ομιλία του κ.Παπανδρέου πάντως προκάλεσε έκπληξη και απορία στο ακροατήριο όταν ανέφερε του στίχους του Γιάννη Ρίτσου «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε αδελφέ μου για να ξεχωρίσουμε από τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

Σε άλλη σημείο της ομιλίας ο τέως πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Τσαρλς Νταλάρα, έκανε μία παρένθεση και είπε προς το ακροατήριο ότι δεν μιλάει για το γνωστό καλλιτέχνη –Γιώργο Νταλάρα-, ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια, ενώ θα πρέπει αν μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, αλλά για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του IIF.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε το υπουργικό συμβούλιο, την Κ.Ο ΠΑΣΟΚ και τους αφανείς ήρωες που έδωσαν τη μάχη. Ευχαρίστησε και τον Λουκά Παπαδήμο, που έδωσε μαζί με Βαγγέλη Βενιζέλο που έδωσαν μάχες στις Συνόδου Κορυφής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Παπανδρέου πρόεδρος ΠΑΣΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ