Ρέσλερ: Επίτροπος για την Ελλάδα αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις - iefimerida.gr

Ρέσλερ: Επίτροπος για την Ελλάδα αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις

Ρέσλερ: Επίτροπος για την Ελλάδα αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για το ενδεχόμενο να οριστεί «Επίτροπος» ειδικά για την Ελλάδα, πάνω στο μοντέλο των Επιτρόπων των ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων, στην περίπτωση που η χώρα δεν καταφέρει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, μίλησε σήμερα ο Φίλιπ Ρέσλερ.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τις οποίες έχουμε από κοινού συμφωνήσει, δεν τίθεται καν αυτό το ερώτημα», είπε όμως ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας.

Ο κ. Ρέσλερ πρότεινε ακόμη την ίδρυση «Τράπεζας Στήριξης» για την Ελλάδα, η οποία θα χορηγεί δάνεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ανέφερε, επίσης, την περίπτωση της γερμανικής KfW, η οποία ιδρύθηκε με τα χρήματα του Σχεδίου Μάρσαλ και σημειώνει ότι κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνει και για την Ελλάδα, με την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων.

Αναφερόμενος στην προοπτική βελτίωσης της κατάστασης στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός επαναφέρει το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας και υποδεικνύει ως παράδειγμα τον τομέα του Τουρισμού, όπου, όπως λέει, οι μισθοί, στην θεωρία, είναι ακόμη συνδεδεμένοι με τον πληθωρισμό. «Ο Τουρισμός όμως είναι σε σημαντική δυσκολία, όπως όλοι γνωρίζουμε. Πολλοί τουρίστες δεν πηγαίνουν πλέον στην Ελλάδα», τονίζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ