«Η Εκκλησία ποτέ δεν είπε όχι στο Τέμενος» - iefimerida.gr

«Η Εκκλησία ποτέ δεν είπε όχι στο Τέμενος»

Γιώργος Καλαντζής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, παραχώρησε χθες, συνέντευξη στο δίκτυο Al Jazeera, στην οποία μίλησε για την κατασκευή Τεμένους στην Ελλάδα.

Στην ερώτηση: «Εκτιμάτε πως αυτή η προσφυγή μπορεί να εμποδίσει, ή να καθυστερήσει το εγχείρημα, και ποιοι θα έχουν την ευθύνη να απαντήσουν στις κατηγορίες του Μητροπολίτη;» ο κ. Καλαντζής απάντησε: «Η Εκκλησία της Ελλάδας τόσο την περίοδο που ήταν Αρχιεπίσκοπος ο μακαριστός Χριστόδουλος, όσο και τώρα ποτέ δεν έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην κατασκευή Τεμένους. Αντίθετα, έχει προσφέρει και χώρο για το Τέμενος καθώς και για μουσουλμανικό νεκροταφείο. Σχεδόν για όλα τα δημόσια έργα στην Ελλάδα έχουν γίνει προσφυγές στα δικαστήρια. Δεν είναι κάτι περίεργο ή ασυνήθιστο. Είμαστε μια δημοκρατική χώρα και είναι δικαίωμα οποιουδήποτε να πηγαίνει στα δικαστήρια. Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν έχουν τηρηθεί οι νόμοι για τις κατασκευές των δημοσίων κτιρίων στην Ελλάδα. Στο Δικαστήριο τις απόψεις του ελληνικού κράτους θα τις υπερασπιστούν τα αρμόδια Υπουργεία. Να σας θυμίσω ότι και για το Μουσείο της Ακρόπολης έγιναν προσφυγές στα δικαστήρια και για αυτό καθυστέρησε η κατασκευή του. Ίσως λοιπόν να υπάρξει καθυστέρηση. Είναι, όμως, απαράδεκτο για μια δημοκρατική χώρα να περιορίζεται με οποιονδήποτε τρόπο το δικαίωμα κάποιου να προσφεύγει στα δικαστήρια. Πρέπει λοιπόν όλοι να περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης.» ενώ πρόσθεσε για το θέμα των διαδικασιών ανέγερσης: «Για το ζήτημα της κατασκευής είναι αρμόδιο, όπως είναι λογικό, το Υπουργείο που έχει αναλάβει γενικότερα όλα τα έργα που κατασκευάζονται για το Δημόσιο στην Ελλάδα. Θα πρέπει λοιπόν να απευθυνθείτε στο αρμόδιο Υπουργείο που γνωρίζει ποια είναι σήμερα η κατάσταση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ