Cosca: Αυθεντικές γεύσεις από τον ιταλικό Νότο στο Κουκάκι [εικόνες] - iefimerida.gr

Cosca: Αυθεντικές γεύσεις από τον ιταλικό Νότο στο Κουκάκι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Cosca είναι ένα μικρό εστιατόριο, διακριτικά «κρυμμένο» στην πλατεία Ελπίδος στο Κουκάκι, κάτω από του Φιλοπάππου, στα όρια με τα Πετράλωνα.

Στ’ αλήθεια δύσκολο να το ξετρυπώσεις.
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το στέκι αυτών που αναζητούν αυθεντικές γεύσεις του ιταλικού Νότου χωρίς υπερβολές και γραφικές... απομιμήσεις.

Cosca: Αυθεντικές γεύσεις από τον ιταλικό Νότο στο Κουκάκι [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Μενού που υπόσχεται ατελείωτα γευστικά ταξίδια στον ιταλικό Νότο.
Στο Cosca, μαγειρεύουν αυθεντικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας με φανερή προτίμηση σε αυτήν του Νότου, με λίγα λόγια χωρίς βούτυρο, κρέμα γάλακτος και πολλά λιπαρά στα φαγητά. Δίνουν έμφαση στη μεσογειακή κουζίνα με λαχανικά, ψάρι, ελαιόλαδο και ξέρουν να τα συνδυάζουν αρμονικά και γευστικά.

Μία γρήγορη ματιά στο μαυροπίνακα με τα πιάτα ημέρας και στον κατάλογο και ανοίγει η όρεξη για πολλές υποσχόμενες περιπλανήσεις σε γεύσεις της νότιας Ιταλίας.
Καρπάτσιο ξιφία, αλλά και παραδοσιακά arancini – οι περίφημοι σιτσιλιάνικοι ριζοκεφτέδες με μοσχαρίσιο ραγού. Σαλάτες με μανιτάρι portobello και με ζουμερή burrata. Έχει μία μόνο πίτσα (μια και καλή!) με ρόκα, παρμεζάνα και μπρεζάολα.

Cosca: Αυθεντικές γεύσεις από τον ιταλικό Νότο στο Κουκάκι [εικόνες]  | iefimerida.gr 1



Στα ζυμαρικά η φαντασία καλπάζει! Φρέσκες ταλιατέλες με σαρδέλες, ντομάτα, κάπαρη, ελιές και βασιλικό. Ραβιόλι με γέμιση γλυκοκολοκύθας σε σάλτσα provolone ή τις ορεκιέτε με salciccia λουκάνικο.
Για το τέλος κρατήστε χώρο για τη χειροποίητη τιραμισού που φτιάχνεται τη στιγμή που την παραγγέλνετε.

Στην κουζίνα την υπογραφή και το χεράκι του βάζει ο Ναπολιτάνος chef Antonio Carlone
Από κρασιά έχει 8 δυνατά ιταλικά- 4 λευκά, 4 κόκκινα-, ένα ελληνικό (το «Μαύρο Πρόβατο» του Λαζαρίδη) και ποιοτικό χύμα λευκό και κόκκινο.

Cosca: Αυθεντικές γεύσεις από τον ιταλικό Νότο στο Κουκάκι [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Μαλένα, il Postino, ψαράδες και μαφιόζοι -Όλη η Σικελία είναι... εκεί
Όλα αυτά τα ζήσαμε σ' ένα μικρό αλλά πολύ ζεστό και καλόγουστο χώρο με χρώματα σε δυνατές πινελιές Ιταλίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το Cosca είναι παιδί της Σίσυς Φειδά. Χαζέψαμε στο τεράστιο ταμπλώ του Flavio Tibaldi που απεικονίζει σε καρτούν διάθεση την καθημερινή ζωή του νησιού. Από την Αίτνα, το αρχαίο θέατρο των Συρακουσών, τα καΐκια των ψαράδων, τους κινηματογραφικούς il Postino και Μαλένα, μέχρι τους μαφιόζους. Με δύο λόγια οι καθημερινές σκηνές και φιγούρες -που όλοι έχουμε στο μυαλό μας- της σιτσιλιάνικης ζωής.

Cosca: Αυθεντικές γεύσεις από τον ιταλικό Νότο στο Κουκάκι [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Mina, Giorgia, Nino Rota, αλλά και Tiger Lillies, Pink Martini και Arctic Monkeys ανάμεσα στα μουσικά κομμάτια που συνοδεύουν το γεύμα, καθώς και πολλά άλλα «πειραγμένα» ακούσματα σε επιμέλεια του Ανάστου Καλλίρη.

Τι είναι Cosca;
Στη Σικελία λένε την καρδιά της αγκινάρας. Οι δε Ιταλοί όμως τη χρησιμοποιούν μεταφορικά για να προσδιορίσουν τον πυρήνα μικρής μαφιόζικης παρέας.

Ανοιχτά κάθε μέρα μόνο βράδυ, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.
Cosca, Πραμάντων 10 Κουκάκι, 210-9210229,
www.cosca.gr

Cosca: Αυθεντικές γεύσεις από τον ιταλικό Νότο στο Κουκάκι [εικόνες]  | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Cosca εστιατόριο Κουκάκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ