Η Γιάννα ενισχύει το ίδρυμα Κλίντον - iefimerida.gr

Η Γιάννα ενισχύει το ίδρυμα Κλίντον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρωτοβουλία ίδρυσης και ενίσχυσης ενός παγκόσμιου προγράμματος υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών (Global Public Leaders Program), ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να προσφέρουν και μετά την αποχώρηση από το αξίωμα τους, ανακοίνωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη φετινή ετήσια συνάντηση του Ιδρύματος Κλίντον, που γίνεται αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις που έκανε από κοινού με τον Μπιλ Κλίντον, η κυρία Αγγελοπούλου υπογράμμισε «την ανάγκη αξιοποίησης του πολιτικού και διανοητικού κεφαλαίου ανθρώπων, που έχουν ασκήσει ηγεσία στον τόπο τους και έχουν με τη στάση και το έργο τους, τη δράση και τα αποτελέσματά της, σημαντικά προσφέρει. Με πολλούς τρόπους, επισήμανε το κεφάλαιο αυτό είναι πολυτιμότερο από τα χρήματα. Είναι ένα πρόγραμμα, σημείωσε «προκειμένου εκλεγμένοι ηγέτες με σημαντική προσωπικότητα να έχουν τη δυνατότητα να υπηρετούν το κοινό καλό από άλλες θέσεις».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος Κλίντον χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία αυτή δήλωσε ότι «το πρόγραμμα θα επιτρέψει στους ηγέτες να αποχωρήσουν από το αξίωμά τους χωρίς να χάσουν την ικανότητά τους να υπηρετούν την ανθρωπότητα».

Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Στο Harvard Kennedy School of Government, αναπτύσσεται το πρόγραμμα που υποστηρίζει η Γιάννα Αγγελοπούλου προκειμένου έτσι να δοθεί η ευκαιρία σε ηγέτες υψηλού επιπέδου, που έχουν αποχωρήσει από τα δημόσια αξιώματα που κατείχαν, να περάσουν ένα διάστημα στο Harvard, να μοιραστούν την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους, να κάνουν έρευνα και να σχεδιάσουν την επόμενη φάση της προσφοράς τους στο δημόσιο βίο.

Σε συνεργασία με το Club of Madrid, το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα υποστήριξης σε ηγέτες που έχουν αποχωρήσει από το αξίωμά τους και βρίσκονται σε προπαρασκευαστική φάση για τα επόμενα βήματα της δημόσιας παρουσίας τους.

Αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος είναι η δυνατότητα που τους παρέχεται να συνδεθούν με το δίκτυο του Clinton Global Initiative, και σε αντάλλαγμα να αναπτύξουν τα δικά τους προγράμματα στο πλαίσιό του. Αυτό διασφαλίζει ότι το πρόγραμμα θα αποκτήσει πολλαπλασιαστική δράση.

Σχετικά με το Clinton Global Initiative

Ιδρύθηκε το 2005 από τον Πρόεδρο Clinton με σκοπό να παρακινήσει τους παγκόσμιους ηγέτες να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν καινοτόμες λύσεις σε μερικά από τα πιο πιεστικά παγκόσμια προβλήματα. Από το 2005, τις ετήσιες συναντήσεις του CGI έχει φέρει σε επαφή 150 πρώην και νυν αρχηγούς κρατών, 18 κατόχους Νόμπελ, εκατοντάδες από τους πιο επιτυχημένους επικεφαλής επιχειρήσεων, επικεφαλής ιδρυμάτων, σημαντικούς χορηγούς ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών, ανώτατα στελέχη των πιο επιτυχημένων μη κυβερνητικών οργανισμών, και διακεκριμένες προσωπικότητες των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αυτά τα μέλη του CGI έχουν αναλάβει πάνω από 2000 πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ήδη βελτιώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε πάνω από 180 χώρες. Όταν αυτές οι πρωτοβουλίες υλοποιηθούν πλήρως εκτιμάται ότι θα έχουν αξία πάνω από 63 δισεκατομμύρια.

Σχετικά με το Club of Madrid

Tο Club of Madrid είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποτελείται από 80 δημοκρατικά εκλεγμένους πρώην Προέδρους και Πρωθυπουργούς από 56 διαφορετικές χώρες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο παγκοσμίως φόρουμ πρώην ηγετών κρατών και κυβερνήσεων, που σκοπό έχει να ανταποκριθεί σε μια διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για υποστήριξη μεταξύ ηγετών σε δύο τομείς: δημοκρατική ηγεσία και διακυβέρνηση, και ανταπόκριση σε καταστάσεις κρίσεων. Ο σκοπός των δράσεων αυτών είναι κοινός: είναι η αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η δημοκρατία, καθώς και η οικοδόμηση λειτουργικών και ανοικτών κοινωνιών, όπου η εμπειρία των μελών του Club of Madrid είναι ανεκτίμητη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Γιάννα Αγγελοπούλου Μπιλ Κλίντον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ