«I'm an Aθenian too»: Η εφαρμογή που θα «πνίξει» τον πλανήτη με... Αθηναίους [βίντεο & εικόνες] - iefimerida.gr

«I'm an Aθenian too»: Η εφαρμογή που θα «πνίξει» τον πλανήτη με... Αθηναίους [βίντεο & εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε έναν έξυπνο τρόπο προώθησης της Αθήνας έχει προχωρήσει εδώ και έναν μήνα η Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑ-Α), η Marketing Greece και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), χρησιμοποιώντας τη δύναμη των social media.

Συγκεκριμένα, με την καμπάνια με τίτλο «I'm an Aθenian too» καλούνται όλοι όσοι επισκέπτονται την Αθήνα να μοιραστούν με όλο τον υπόλοιπο κόσμο τις εμπειρίες τους από την παρουσία τους στην ελληνική πρωτεύουσα. Στην καμπάνια τίθεται το εξής ερώτημα: Τι είναι ο Αθηναίος; Είναι κάποιος που συνεχίζει να γράφει ιστορία, ξέρει τι θα πει ενθουσιασμός και φιλοξενία, ενώ επανεφευρίσκει κλασικούς μύθους. Τουλάχιστον έτσι τον περιγράφει η εφαρμογή που έχει βάλει στόχο να γεμίσει τον πλανήτη με... Αθηναίους.

Η νέα πρωτοβουλία για τη διαφημιστική προβολή της Αθήνας έχει τη φρεσκάδα της σύγχρονης εποχής, καθώς ουσιαστικά αποτελεί μία εφαρμογή που μπορεί ο καθένας να κατεβάσει στο κινητό του.

Μέσα από ένα βίντεο που προβάλλει τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της Αθήνας -ήλιος, θάλασσα, αρχαία μνημεία και σύγχρονους τρόπους διασκέδασης, μεταξύ άλλων- καλεί τους επισκέπτες της ελληνικής πρωτεύουσας να γίνουν... Αθηναίοι φεύγοντας. Πιο απλά, κατεβάζοντας την εφαρμογή στο κινητό τους, καλούνται να τραβήξουν μία φωτογραφία από αυτό που θεωρούν το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της Αθήνας, να προσθέσουν τη «στάμπα» της καμπάνιας- «Ι'm an Aθenian too»- και να τη δημοσιοποιήσουν στα social media.

Οσο για το πώς είναι ένας Αθηναίος, η καμπάνια δίνει και τις σχετικές οδηγίες μέσω της ιστοσελίδας της (http://imanathenian.com/). Σε αυτή λοιπόν, όπως αναφέρεται, ο Αθηναίος είναι κάποιος που κάνει όλα τα προαναφερόμενα, ενώ εσκεμμένα οι δημιουργοί της εφαρμογής έχουν χρησιμοποιήσει αγγλικές λέξεις που προέρχονται από τα ελληνικά- όπως μύθος, πληθώρα, ιστορία, παράδεισος- κάτι που το επισημαίνουν μάλιστα με τις υποσημειώσεις που απευθύνονται στους τουρίστες.

Μερικές από τις φωτογραφίες που έχουν ήδη δημοσιεύσει Ελληνες και ξένοι που ανταποκρίθηκαν στην καμπάνια:

«I'm an Aθenian too»: Η εφαρμογή που θα «πνίξει» τον πλανήτη με... Αθηναίους [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 0
«I'm an Aθenian too»: Η εφαρμογή που θα «πνίξει» τον πλανήτη με... Αθηναίους [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 1
«I'm an Aθenian too»: Η εφαρμογή που θα «πνίξει» τον πλανήτη με... Αθηναίους [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 2
«I'm an Aθenian too»: Η εφαρμογή που θα «πνίξει» τον πλανήτη με... Αθηναίους [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 3

Πηγή βίντεο-φωτό: imanathenian.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ