Δίλημμα για 1.000 γιατρούς -Ή κλείνουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους ή αποχωρούν από το Δημόσιο - iefimerida.gr

Δίλημμα για 1.000 γιατρούς -Ή κλείνουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους ή αποχωρούν από το Δημόσιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αποφασίσουν εάν θέλουν να παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας ή να ασκούν την ιατρική από το ιδιωτικό τους ιατρείο καλούνται –για δεύτερη φορά μέσα στο 2014– περίπου 1.000 γιατροί του πρώην ΕΟΠΥΥ.

Οπως αναφέρει και η «Καθημερινή», το νέο δίλημμα για τους γιατρούς τίθεται ενόψει της μετατροπής των θέσεων που κατέχουν σήμερα από μονίμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, κλάδου Π.Ε. ιατρών οδοντιάτρων, σε κλάδου ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ, μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης. Η σχετική τροπολογία ψηφίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ η αξιολόγηση των γιατρών για το ποια βαθμίδα θα λάβουν ως γιατροί ΕΣΥ έχει ολοκληρωθεί στις μεγαλύτερες υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.

Ωστόσο ενδεχόμενη νέα αποχώρηση γιατρών από το ΠΕΔΥ θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα κενά στις δημόσιες μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Είναι ενδεικτικό ότι από τους περίπου 1.050 γιατρούς μονάδων ΠΕΔΥ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, οι μισοί αυτή τη στιγμή παραμένουν με ασφαλιστικά μέτρα. Προς το παρόν, το υπουργείο ευελπιστεί να καλύψει κενά με προσλήψεις επικουρικών γιατρών και ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου «τρέχει» σχετική προκήρυξη για 900 άτομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δημόσιο γιατροί ιδιωτικά ιατρεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ