Τα τρικ του σωστού ξυπνήματος -Εξι μικρές αλλαγές που θα φτιάξουν την υπόλοιπη ημέρα - iefimerida.gr

Τα τρικ του σωστού ξυπνήματος -Εξι μικρές αλλαγές που θα φτιάξουν την υπόλοιπη ημέρα

Τα τρικ του σωστού ξυπνήματος -Εξι μικρές αλλαγές που θα φτιάξουν την υπόλοιπη η
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ξυπνητήρι χτυπά βάναυσα, πετάγεστε από το κρεβάτι, αρπάζετε το κινητό τηλέφωνο και αρχίζετε να ελέγχετε mail ή ειδήσεις, ενώ πίνετε τις πρώτες γουλιές καφέ. Μόλις έχετε κάνει τρία βασικά λάθη, καταστρέφοντας εν αγνοία σας το υπόλοιπο της ημέρας.

Το ξύπνημα είναι δύσκολο, αλλά έξι απλές κινήσεις μπορούν όχι μόνο να το κάνουν πιο ευχάριστο, αλλά να προετοιμάσουν το μυαλό και το σώμα για αυτά που θα ακολουθήσουν, μεταμορφώνοντας το υπόλοιπο της ημέρας.

Περιμένετε τουλάχιστον 15' πριν στηθείτε μπροστά στην οθόνη
Αντισταθείτε στην επιθυμία να ελέγξετε το email σας, ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο πρωινός χρόνος πρέπει να είναι αφιερωμένος αποκλειστικά σε εσάς.

Αντί για καφέ, πιείτε νερό με λεμόνι
Χλιαρό νερό με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού έχει πολλά οφέλη, αλλά πρέπει να ξεκινήσετε την ημέρα σας με αυτό. Ενεργοποιεί το μεταβολισμό, προκειμένου να καίει λίπος αντί για μύες, καθαρίζει το στόμα και το λαιμό, δίνει ενέργεια. Αφήστε να περάσουν 30' πριν πλύνετε τα δόντια σας, φάτε ή πιείτε κάτι άλλο.

Σηκωθείτε σωστά
Γυρίστε στη δεξιά πλευρά, σηκωθείτε σε καθιστή θέση πριν σταθείτε όρθιοι, με ισιωμένη την πλάτη. Αυτός είναι ο πιο ήπιος τρόπος για να σηκωθείτε από το κρεβάτι, αφαιρεί την πίεση από την καρδιά και την πλάτη και είναι ένα υπέροχο τελετουργικό για να ξεκινήσει σωστά η ημέρα.

Βάλτε στόχους για την ημέρα
Την ώρα που τεντώνεστε στο κρεβάτι, ή πίνετε το νερό με το λεμόνι, βάλτε κάποιους εφικτούς στόχους για την ημέρα, αλλά περιορίστε τους σε τρεις. Αυτό μπορεί να είναι το να πάρετε στη δουλειά φαγητό, αντί να φάτε κάτι από έξω, να πάτε στο γυμναστήριο, ή να κανονίσετε το ραντεβού με το γιατρό που συνεχώς αναβάλλετε.

Τεντωθείτε
Ακούγεται προφανές, αλλά πολλοί το αγνοούν. Μπορείτε να το κάνετε στο κρεβάτι ή στο πάτωμα, όπως και για όσο θέλετε. Μετά από την πολύωρη ακινησία του ύπνου, το σώμα πρέπει να «προθερμανθεί» και να ενεργοποιηθεί προκειμένου να ξεκινήσει πάλι να λειτουργεί.

Διαλογιστείτε
Φαίνεται βαρετό ή χρονοβόρο, αλλά εξαρτάται πώς το κάνει κανείς. Μπορεί να πάρει μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Καθίστε σε αναπαυτική θέση και συγκεντρωθείτε στο να καθαρίσετε το μυαλό σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να έχετε πιο καθαρή σκέψη το υπόλοιπο της ημέρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις πρωινό ξύπνημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ