Αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου θα καταθέσει Σύρος πρόσφυγας που τραυματίστηκε από πυρά λιμενικών - iefimerida.gr

Αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου θα καταθέσει Σύρος πρόσφυγας που τραυματίστηκε από πυρά λιμενικών

Αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου θα καταθέσει Σύρος πρόσφυγας που τραυματίστηκε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγωγή ύψους 1.000.000 ευρώ κατά του ελληνικού δημοσίου σκοπεύει να κάνει Σύρος πρόσφυγας, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα λιμενικού και νοσηλεύεται εδώ και ένα μήνα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Ρόδου.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr o Σύρος επέβαινε σε ταχύπλοο σκάφος μαζί με άλλους 12 μετανάστες και 2 διακινητές, το οποίο είχε εντοπιστεί από το λιμενικό στις 22 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου και Ψερίμου.

Ο χειριστής του σκάφους δεν υπάκουσε στα σήματα του λιμενικού και ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας, προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του πληρώματός του, το οποίο άρχισε να ρίχνει αρχικά προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα και στη συνέχεια στοχευμένες βολές στη μηχανή του ταχύπλοου.

Τελικά το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και βρέθηκαν δύο μετανάστες βαριά τραυματισμένοι, με τον έναν να μεταφέρεται με ελικόπτερο Super-Puma στη Ρόδο και τον άλλο με C-130 στη Θεσσαλονίκη.

Ο ένας εκ των δικηγόρων του Σύρου πρόσφυγα, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στην εντατική και κατόπιν εντολής του αδερφού του, θα υποβάλει την αγωγή, υποστήριξε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει υποχρέωση να συνδράμει τους Σύρους πρόσφυγες και δεν δικαιολογείται επουδενί να βρίσκεται μετανάστης τραυματισμένος από πυρά λιμενικών στο νοσοκομείο με κίνδυνο της ζωής του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ